Drive-by-verjaardagsfeest voor ‘meter’ Lydie (90)

Meter Lydie genoot met volle teugen van haar bijzondere verjaardagsfeest.© CL
Meter Lydie genoot met volle teugen van haar bijzondere verjaardagsfeest.© CL
Christophe Lefebvre

‘Meter’ Lydie Beyls vierde zonet haar 90ste verjaardag en coronacrisis of niet, dergelijke gebeurtenis kon niet zonder feest voorbijgaan. Geheel coronaveilig kwam de familie met een uiterst originele oplossing op de proppen: meter Lydie kreeg een drive-by-verjaardagsfeest.

90 kaarsjes op de taart mogen uitblazen, het is een gebeurtenis die men maar een keer in een leven meemaakt. Tijd is ons meest kostbare goed en vooral in de huidige situatie moet van iedere minuut worden geprofiteerd. Dat was dan ook de insteek van de familie van Lydie Beyls om creatief uit de verjaardagshoek te komen. “Onze familie is niet alleen erg uitgebreid, we hangen bovendien allen sterk aaneen. Jaarlijks bijvoorbeeld trekt iedereen met nieuwjaar richting meter Lydie om te vieren.”

“Door de coronacrisis en -maatregelen was het voor meter Lydie al meer dan een jaar geleden dat ze bepaalde familieleden nog zag. We konden haar 90ste verjaardag dan ook niet zomaar laten passeren.” Heidi Vanhalst, die zich als mantelzorgster over Lydie ontfermt, organiseerde met de rest van de familie een heus drive-by-feest!

‘Eerste drive-by-feest’

“We bekeken wat niet mocht maar vooral wat wel mocht”, klinkt het. “Het is natuurlijk belangrijk om goed voor meter Lydie te zorgen, dus we wilden het absoluut veilig houden voor haar. We bouwden de garage om zodat er meer dan voldoende plaats en afstand was en toen werd er werk gemaakt van een reserveringssysteem.”

“Ieder gezin dat meter Lydie wilde komen gelukwensen, kon een tijdslot reserveren van maximaal 15 minuten. In bubbel kon men dan een glas komen drinken, terwijl we allen buiten bleven staan. Het werd dus het eerste drive-by-feest van het land. Op die manier kon meter Lydie meer dan 30 familieleden opnieuw zien, in alle veiligheid.”

De kranige dame genoot met volle teugen van het weerzien maar ook van een heerlijk glaasje bubbels. “Dat we maar rap van dat virus af zijn”, gaf ze nog mee. “Zo kunnen we volgend jaar opnieuw feesten zoals het hoort.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.