https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drinkwatervoorziening in Diksmuide en Staden verstoord door breuk in hoofdleiding in Esen

© (Foto Unsplash)
© (Foto Unsplash)
Redactie KW

Door een breuk in een hoofdleiding van het water in Esen was de voorziening van drinkwater zaterdag een tijdlang verstoord. De breuk had niet alleen gevolgen voor inwoners van Esen en Diksmuide maar ook voor omliggende gemeentes.

De brandweer werd zaterdagochtend even voor 8 uur gealarmeerd over een waterlek in de Maagdhoek in Esen. Bij aankomst bleek het om een vrij ernstig probleem te gaan. “Ter plaatse werd vastgesteld dat er een breuk is in een hoofdleiding van het drinkwaternet”, meldde de brandweer van Westhoek post Diksmuide-Leke vrij snel op haar Facebookpagina. “De Watergroep is ter plaatse. De weg is afgesloten ter hoogte van nummer 50 en er is enkel plaatselijk verkeer mogelijk in de Maagdhoek, tussen de Esenweg en de Kruisstraat. Inwoners van Esen kunnen hinder ondervinden in de drinkwatervoorziening bij herstel tijdens de loop van de dag.”

Vrij snel kwamen meldingen van niet alleen inwoners van Esen en bij uitbreiding Diksmuide maar waren er ook meldingen van omliggende gemeenten die problemen hadden met de levering van het drinkwater. “Het waterlek in Esen kan ook gevolgen hebben en problemen veroorzaken in Staden”, meldde de gemeente Staden op haar Facebookpagina. “Tijdens het waterlek en de aanpak ervan kunnen onderbrekingen op ons net voorkomen net als drukschommelingen en verkleurd water.” De Watergroep was tot zaterdagmiddag in de weer om het lek te herstellen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten