“Dringend kleine keuken gewenst in Gaston Martenszaal in Zulte”

De Gaston Martenszaal is (nog) niet voorzien van een keuken. © (foto Dries Bernaert)
Redactie KW

De Gaston Martenszaal, het pronkstuk van de gemeente Zulte, moet het zonder keuken stellen. Reden genoeg voor Tania Verpraet (Open Zulte) om de huidige toestand in de gemeenteraad op tafel te gooien.

De gemeente Zulte, bestaande uit Zulte, Machelen en Olsene, beschikt over verschillende zalen. In Machelen kan men genieten van de zaal ‘Guldepoort’, in Olsene is er het ‘Ontmoetingscentrum’. In Zulte werd de ‘Gaston Martenszaal’ in de pionierstijd uit de grond gestampt en intussen jaren geleden al opvallend gerenoveerd. In Zulte is er anderzijds ook de zaal ‘Fiertelhof’. Dat zalencomplex is een weelde voor de Zultenaren.

“Aangezien in de andere zalen een mooie keuken, voorzien van afwasbak, beschikbaar is, vraag ik om dat ook te voorzien in de Gaston Martenszaal”, aldus Tania Verpraet (Open Zulte). “Een klein keukentje met oven en afwasbak is hier aangewezen. Zo zal de Gaston Martenszaal dan op gelijke voet van de andere zalen staan. Overigens is de zaal vaak de plaats van afspraak voor recepties en babyborrels.”

Blijkbaar valt haar oproep niet in dovemansoren. Schepen Michael Vandemeulebroecke (Open Zulte), bevoegd over deze materie, wil de installatie van een beperkte keuken in overweging nemen en beseft dat dit een meerwaarde zou geven aan de zaal.

“We nemen dat idee in overweging, maar toch moeten wij ook het advies van de cultuurraad inwinnen”, aldus schepen Vandemeulebroecke. “Daarna kunnen wij beslissen of daar inderdaad werk kan van gemaakt worden.” (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier