De partij deed ook een donatie van 500 euro. De organisaties kunnen immers extra fondsen gebruiken. Zij zorgen voor de allerzwaksten in de maatschappij. "Het probleem is dat de winkel geen voorraad meer over heeft", begint Isabelle Flédérik van vzw Bitna in De Haan. "Restaurateurs hebben ondertussen wel overschotten. We hopen dat we meer producten binnenkrijgen want de situatie is dramatisch. Wij hebben leden die geen melk meer hebben of toiletpapier. Die mensen moeten soms overleven op 50 euro per week. Doordat er nu massaal gehamsterd wordt, blijven soms enkel de duurdere merken over in de rekken of zelfs helemaal niets. Sommige mensen zien hun leefgeld ook dalen in deze periode omdat ze minder inkomsten hebben", zegt Isabelle Flédérik.

Drama's

De organisaties lanceren daarom een oproep naar het grote publiek. "Wij zorgen voor maaltijden aan huis bij die mensen die het echt nodig hebben. We hebben zelf al een stock aangelegd met het sponsorgeld dat we opgehaald hadden voor onze benefiet die op 14 maart niet kon plaatsvinden. We delen voedsel uit maar heel gerantsoeneerd. De koffie wordt bijvoorbeeld in kleinere zakjes verdeeld zodat iedereen kan overleven. Die mensen moesten het al met weinig doen, maar nu krijgen ze nog minder. Zelf koken we in dubbele porties en vriezen we maaltijden in om uit te delen. Het zou leuk zijn als andere mensen dit ook zien zitten en zo anderen willen helpen. Mensen mogen ook altijd extra producten meebrengen uit de winkel en ze bij ons binnenbrengen", vertelt Isabelle nog.

De organisaties zien de toekomst somber in. "Er zullen drama's gebeuren als de overheid niet ingrijpt. Handelszaken krijgen steunmaatregelen, maar hopelijk wordt er ook aan deze mensen gedacht." (LB)

Wie extra voedsel heeft of kan helpen, mag contact opnemen met vzw Kansarmen Wenduine (0498 75 61 13) en vzw Bitna De Haan (0471 05 25 93)

De partij deed ook een donatie van 500 euro. De organisaties kunnen immers extra fondsen gebruiken. Zij zorgen voor de allerzwaksten in de maatschappij. "Het probleem is dat de winkel geen voorraad meer over heeft", begint Isabelle Flédérik van vzw Bitna in De Haan. "Restaurateurs hebben ondertussen wel overschotten. We hopen dat we meer producten binnenkrijgen want de situatie is dramatisch. Wij hebben leden die geen melk meer hebben of toiletpapier. Die mensen moeten soms overleven op 50 euro per week. Doordat er nu massaal gehamsterd wordt, blijven soms enkel de duurdere merken over in de rekken of zelfs helemaal niets. Sommige mensen zien hun leefgeld ook dalen in deze periode omdat ze minder inkomsten hebben", zegt Isabelle Flédérik.De organisaties lanceren daarom een oproep naar het grote publiek. "Wij zorgen voor maaltijden aan huis bij die mensen die het echt nodig hebben. We hebben zelf al een stock aangelegd met het sponsorgeld dat we opgehaald hadden voor onze benefiet die op 14 maart niet kon plaatsvinden. We delen voedsel uit maar heel gerantsoeneerd. De koffie wordt bijvoorbeeld in kleinere zakjes verdeeld zodat iedereen kan overleven. Die mensen moesten het al met weinig doen, maar nu krijgen ze nog minder. Zelf koken we in dubbele porties en vriezen we maaltijden in om uit te delen. Het zou leuk zijn als andere mensen dit ook zien zitten en zo anderen willen helpen. Mensen mogen ook altijd extra producten meebrengen uit de winkel en ze bij ons binnenbrengen", vertelt Isabelle nog. De organisaties zien de toekomst somber in. "Er zullen drama's gebeuren als de overheid niet ingrijpt. Handelszaken krijgen steunmaatregelen, maar hopelijk wordt er ook aan deze mensen gedacht." (LB)