Piet Bultiauw, geboren op 5 februari 1928 in Deurne, woonde al een tijdje in woonzorgcentrum De 3 Platanen in Oostende. Zijn zoon Johan is er het hart van in. "Mijn vader kwam kort voor de coronacrisis ten val en onderging enkele operaties in de lente. Hij had het zwaar met de bezoekregeling door corona. Zelf had ik mijn vader al sinds juli niet meer gezien. Doordat hij erg weinig bezoek ontving door corona en nadat hij het nieuws te horen kreeg dat hij nooit meer zou kunnen lopen, vroeg hij euthanasie aan. De natuur was hem afgelopen maandag echter voor waardoor hij mijn mama Hilda en mijn broer Frank mag vervoegen in het hiernamaals", aldus Johan.

Drie keer Belgisch kampioen

Piet Bultiauw werd in 1951, 1952 en in 1957 Belgisch kampioen Tienkamp en was in 1954 een van de 27 Belgen die deelnamen aan de Europese kampioenschappen in Bern op de 110 meter horden. Daarnaast behaalde hij heel wat successen als trainer met damesvolleybalteam Hermes. Maar het mooiste moment in zijn leven was toen hij onder andere Gaston Roelandts en Roland Lespagnard mocht begeleiden op de Olympische Spelen van 1968 in Mexico.

Leerkracht LO

Piet gaf 45 jaar lang les lichamelijke opvoeding in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende en was assistent in de opleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Universiteit van Gent. Hij stond mee aan de wieg van de Initiatoropleiding Atletiek en was jarenlang docent bij de Vlaamse Trainersschool.

Piet Bultiauw zal begraven worden op maandag 7 september om 11 uur in beperkte familiekring. Zoon Johan roept op om zijn vader een groot applaus te geven op het Heilig Hartplein als de kist uit de kerk gedragen wordt. (JRO)

Piet Bultiauw, geboren op 5 februari 1928 in Deurne, woonde al een tijdje in woonzorgcentrum De 3 Platanen in Oostende. Zijn zoon Johan is er het hart van in. "Mijn vader kwam kort voor de coronacrisis ten val en onderging enkele operaties in de lente. Hij had het zwaar met de bezoekregeling door corona. Zelf had ik mijn vader al sinds juli niet meer gezien. Doordat hij erg weinig bezoek ontving door corona en nadat hij het nieuws te horen kreeg dat hij nooit meer zou kunnen lopen, vroeg hij euthanasie aan. De natuur was hem afgelopen maandag echter voor waardoor hij mijn mama Hilda en mijn broer Frank mag vervoegen in het hiernamaals", aldus Johan.Piet Bultiauw werd in 1951, 1952 en in 1957 Belgisch kampioen Tienkamp en was in 1954 een van de 27 Belgen die deelnamen aan de Europese kampioenschappen in Bern op de 110 meter horden. Daarnaast behaalde hij heel wat successen als trainer met damesvolleybalteam Hermes. Maar het mooiste moment in zijn leven was toen hij onder andere Gaston Roelandts en Roland Lespagnard mocht begeleiden op de Olympische Spelen van 1968 in Mexico. Piet gaf 45 jaar lang les lichamelijke opvoeding in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende en was assistent in de opleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Universiteit van Gent. Hij stond mee aan de wieg van de Initiatoropleiding Atletiek en was jarenlang docent bij de Vlaamse Trainersschool.Piet Bultiauw zal begraven worden op maandag 7 september om 11 uur in beperkte familiekring. Zoon Johan roept op om zijn vader een groot applaus te geven op het Heilig Hartplein als de kist uit de kerk gedragen wordt. (JRO)