Dries Rousseau schenkt Paasbloemen en tulpen aan rusthuizen in Wervik en Geluwe

Hoofdverpleegkundige Marjolein Beele van RVT Het Pardoen ontvangt de bloemen van Dries Rousseau. © (Foto LVW)
Redactie KW

Stadsmedewerker Dries Rousseau (35) heeft het hart alvast op de juiste plaats. Dries is met nog twee andere collega’s verantwoordelijk voor het onderhoud van de begraafplaatsen in Wervik, Geluwe en Kruiseke. In deze moeilijke Coronavirustijden besliste Dries om de bloemen, die de begraafplaatsen sieren, te schenken aan de rusthuizen Het Pardoen in Wervik en Ter Beke in Geluwe.

“Ik ben nogal sociaal ingesteld en vatte het idee op om de residenten en het verzorgend personeel een riem onder het hart te steken”, vertelt Dries Rousseau. “Ik vind het zo erg dat de residenten van de buitenwereld afgesloten zijn. Ook ben ik enorm begaan met het zorgpersoneel waarvoor ik het grootste respect heb. Als blijk van dank voor hun inzet in moeilijke omstandigheden wou ik iets terug doen voor deze mensen. Waarom de bloemen van onze begraafplaatsen niet schenken aan onze rusthuizen”, schoot het door mijn hoofd. “Mijn leidinggevende Bram Leplae stelde mijn plannen voor aan het stadsbestuur dat groen licht gaf.”

“Ben een gevoelig mens! Ik knipte en 400-tal Paasbloemen en tulpen en maakte er mooie boeketjes van”, vervolgt Dries. Hij schonk inmiddels de bloemen aan beide rusthuizen die zijn gebaar enorm waardeerden. Dries startte elf jaar geleden als arbeider bij de stedelijke groendienst. Inmiddels is hij twee jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de begraafplaatsen. Vooral het Geluwse kerkhof is zijn geesteskind. Dries is erom bekend dat hij het kerkhof tot in de puntjes verzorgt. Zijn job doet hij met enorm veel liefde. “Ik ben trots op mijn job en deel dit graag met iedereen”, benadrukt Dries. “Daarom ook kan men via mijn facebookpagina het reilen en zeilen van het kerkhof meemaken. Ik voel echt mee met het verdriet van de mensen die afscheid nemen van hun dierbaren. In ben daar gevoelig voor. Daarom ook dat ik met mijn bloemenactie wat kleur wil brengen in onze rusthuizen want we moeten elkaar steunen tijdens deze barre tijden. Vooral de meest kwetsbare groep heeft daar nood aan.”

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier