Dries Depoorter combineert schepenambt met het uitbaten van een zomerbar: “Aangename afwisseling”

© TL
Redactie KW

De populaire zomerbar DD’s Garden opent vrijdag opnieuw de deuren tussen de padel- en tennisterreinen van TC Ghistelehof in Gistel. Het is het tweede jaar op rij dat Dries Depoorter (31) en Fien Janssens (25) de bar openen. Maar het eerste jaar dat hij dat als eerste schepen doet.

Eerst moet Dries Depoorter (31) zijn eerste trouw als eerste schepen van Gistel in goeie banen leiden. Daarna zal hij zich moeten reppen naar zijn zomerbar DD’s Garden om er de opening in goeie banen te leiden. “Voorlopig lukt het perfect om alles te combineren. De bar is eigenlijk een aangename afwisseling voor de politiek“, zegt Dries.

De prille dertiger baat al vijf jaar DD BaR op het sportcomplex in de Zomerloosstraat uit. Vorig jaar groeide het idee om een zomerbar te installeren tussen de padel- en tennisterreinen. “DD’s Garden” was geboren en groeide al snel uit tot een succes. “We hadden wel extreem veel geluk met het weer natuurlijk. Maar het werd echt gezellig en dus breien we er nu een vervolg aan. Ons concept hebben we behouden. Alleen zullen we nu iets korter op de bal spelen. We beseffen dat de weergoden niet elk jaar zo aan onze kant kunnen staan. Dus gaan we onze evenementen wat aan het weerbericht aanpassen.”

Het is het eerste jaar dat Dries niet enkel horeca-uitbater, maar ook schepen van de stad Gistel is. Hij werd in oktober verkozen voor Open Vld en schopte het tot eerste schepen. Daarom besliste vriendin Fien Janssens (25) om ook in de zaak te stappen. “Enkel bij grotere evenementen nemen we er nog jobstudenten bij. Maar we gaan er samen hoe dan ook volledig voor”, zegt Fien.

Drukke combinatie

Voor Dries is de combinatie tussen politiek en horeca uiteraard wel druk. Al blijft het volgens hem perfect haalbaar. “De politiek is uiteraard meer bureau- en denkwerk. In de bar wordt het dan weer fysieker. Op dat vlak is het voor mij echt een ideale manier om mijn gedachten een beetje te verzetten. Pas op, het wordt politiek wel steeds drukker. En als eerste schepen moet ik de burgemeester zijn taken overnemen als hij er niet is. Maar we werken ook al vijf jaar aan DD BaR dus dat gaan we zeker niet opgeven.”

Voor de opening vrijdag werd alvast een dj en een foodtruck voorzien. Het is ook de bedoeling om maandelijks op een vrijdagavond met een dj uit te pakken. “Maar niet elke week. We willen het sportieve karakter hier nog steeds met de DD Garden combineren. Want we willen ook mensen die normaal niet naar het sportcomplex komen, laten zien wat hier allemaal te doen is.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier