Driedaagse Vishappening op het Vissersplein in Oostende

De garnaal-pel-wedstrijd op het Vissersplein. © FR
Redactie KW

Op initiatief van de uitbater van ’t Zeezotje Enrico Ricciolini en de uitbaters van de Kadzand-Bonenstraat werd van 8 tot 10 oktober de Driedaagse Vishappening georganiseerd in het Visserskwartier op het Vissersplein.

Het Vissersplein stond vroeger bekend als ‘De Zwienemart’ omdat in de volksmond een grote kabeljauw een ‘zwien’ werd genoemd. In de Kadzand-Bonenstraat kon je drie dagen lang proeven van lekkere vissoep en allerlei visgerechtjes. Er waren ook nog muzikale optredens van de Dixieland Streetband en auteur Doris Klausing gaf een lezing over de visserij.

Ter gelegenheid van de driedaagse werd een monument van beeldhouwer Dirk Michiels (El Mattodimare, Italiaans voor Zeezotje) ingehuldigd. Meter Doris Klausing mocht het monument onthullen in aanwezigheid van de leden van het stadsbestuur en sympathisanten.

Vrijdag en zaterdag stonden er twee garnaal-pel-wedstrijden op het programma, met garnalen geschonken door rederij Desmit. Bij de politici ging de zege naar schepen van Vrije Tijd en Sport Bart Plasschaert. Bij de ‘profs’ was Berlinda Bruynsteen, voormalig lid van de Oostendse Garnaalkruiers, de winnaar met 975 gram netto verse garnaal na één uur pellen. Hoogtepunt op zaterdagavond was het optreden van de Oostendse zanger Will Andys.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier