Driedaagse Velofollies gestart in Kortrijk

Dirk Baert, gouverneur Carl Decaluwé, Michel Pollentier.
Redactie KW

Deze driedaagse is een totaalbeurs rond en over de huidige fietsmarkt. Op de startdag werd de verkeerscampagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’ voorgesteld.

Velofollies, dat dit jaar plaatsvindt op 17, 18 en 19 januari in Kortrijk Xpo, is uitgegroeid tot de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. De beurs is de tweede grootste in Europa. Je vindt er alle types en alle merken, met racefietsen, mountainbikes, trekkingfietsen, hybride fietsen, retrobikes, stadsfietsen, e-bikes… Daarnaast kan je er terecht voor een uitgebreid gamma van accessoires, zoals helmen, fietskledij, fietsreizen of literatuur. De beurs mikt zowel op de recreatieve fietser als de fietsfanaat, maar ook op kinderen van de fietsfanaat.

“Fiets- en wielertoerisme hoffelijk houden”

“West-Vlaanderen is dé fietsprovincie bij uitstek”, duidt gouverneur Carl Decaluwé. “Dat vergt continue zorg voor de veiligheid van elke fietser en wielertoerist. Daarom lanceren we voor de negende keer de campagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’. De basis van deze campagne is om het fiets- en wielertoerisme in onze provincie veilig, hoffelijk, reglementair en harmonieus te houden.”

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1280

Tour-winnaar Bradley Wiggins haakte ziek af, maar dat kon het enthousiasme bij de vele wielerfans niet drukken. Velofollies is er nog het hele weekend, in Kortrijk Xpo!

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Vrijdag 17 januari 2020

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/170470644171985/500

De gouverneur krijgt daarbij de steun van de stad Roeselare en de politiezones Riho, Vlas, Gavers, Westkust en Polders. Samen met Michel Pollentier neemt Dirk Baert dit jaar het peterschap op zich. Baert was wereldkampioen achtervolging in 1971 en zesvoudig Belgisch kampioen achtervolging.

Fabian Cancellara en Johan Museeuw

De agenda van Velofollies is goed gevuld. Op zaterdag 18 januari is er om 11 uur een meet & greet met Fabian Cancellara. Om 13.30 uur is Johan Museeuw aanwezig. Normaal zou voormalig Tourwinnaar Sir Bradley Wiggins op vrijdag langskomen, maar hij haakte af wegens ziekte. De organisatie hoopt dat hij zaterdag of zondag zal aanwezig zijn.

De beurs is op zaterdag en zondag open van 10 tot 18 uur in Kortrijk Xpo.Tickets kosten aan de deur 16 euro. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 10 euro.

(Peter Van Herzeele/foto’s en video JVGK)

Driedaagse Velofollies gestart in Kortrijk

Driedaagse Velofollies gestart in Kortrijk

Driedaagse Velofollies gestart in Kortrijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier