TieltRock is een kleinschalig muziekfestival met enkel Tieltse bands. De organisatie ligt in handen van punkgroep The Dirty Scums. Het festival is gespreid over drie rockdagen met telkens negen of tien optredens. TieltRockt is een beetje het logisch vervolg op Rock@Schuiferskapelle, het minifestivalletje dat de punkgroep jaarlijks inricht naar aanleiding van de Kapselse dorpsfeesten. TieltRockt vindt om de vijf jaar plaats.

Met spijt in het hart moest TieltRockt nu noodgedwongen afgelast worden. Toch blijven de The Dirty Scums niet bij de pakken zitten. Bart D'ooghe van de organisatie vertelt: "De grote muziekfestivals zijn intussen in het oog van de Covid19- storm terecht gekomen. Ook wij met ons kleinschalig muziekfestival ondervinden de erge gevolgen. Wij zijn ook het slachtoffer geworden met TieltRockt. Ons festival kan niet doorgaan, maar wordt wel verplaatst."

Enthousiaste toekomstplannen

"Wij hebben lang getwijfeld of we dit alles lieten doorgaan of niet. Er is geen wekenlange opbouw nodig wat de locatie betreft. Het festival gaat door in het gebouw Club 77 en een festivalweide hebben wij dus niet nodig. Toch zijn er tal van andere problemen die zich voordoen. Door de huidige maatregelen kunnen de bands niet samenkomen om te repeteren. Daardoor kunnen de muzikanten zich niet voorbereiden op hun optreden. De publiciteit kan niet optimaal verlopen, want cafés blijven gesloten. En dan spreken we nog niet over de mogelijk nog langere verlengingen van de maatregelen."

De punkgroep blijft niet bij de pakken zitten en maakt enthousiaste toekomstplannen. Op 31 mei vindt Schuimend Klassiek plaats en op 12 september is er Rock@Schuiferskapelle. Hun openlucht popup-cafeetje 'In den Schuymenden Bierpot' opent de deur en dit komende zomermaanden.

TieltRock wordt verplaats naar volgend jaar op 1, 8 en 15 mei 2021. (NS)

TieltRock is een kleinschalig muziekfestival met enkel Tieltse bands. De organisatie ligt in handen van punkgroep The Dirty Scums. Het festival is gespreid over drie rockdagen met telkens negen of tien optredens. TieltRockt is een beetje het logisch vervolg op Rock@Schuiferskapelle, het minifestivalletje dat de punkgroep jaarlijks inricht naar aanleiding van de Kapselse dorpsfeesten. TieltRockt vindt om de vijf jaar plaats. Met spijt in het hart moest TieltRockt nu noodgedwongen afgelast worden. Toch blijven de The Dirty Scums niet bij de pakken zitten. Bart D'ooghe van de organisatie vertelt: "De grote muziekfestivals zijn intussen in het oog van de Covid19- storm terecht gekomen. Ook wij met ons kleinschalig muziekfestival ondervinden de erge gevolgen. Wij zijn ook het slachtoffer geworden met TieltRockt. Ons festival kan niet doorgaan, maar wordt wel verplaatst.""Wij hebben lang getwijfeld of we dit alles lieten doorgaan of niet. Er is geen wekenlange opbouw nodig wat de locatie betreft. Het festival gaat door in het gebouw Club 77 en een festivalweide hebben wij dus niet nodig. Toch zijn er tal van andere problemen die zich voordoen. Door de huidige maatregelen kunnen de bands niet samenkomen om te repeteren. Daardoor kunnen de muzikanten zich niet voorbereiden op hun optreden. De publiciteit kan niet optimaal verlopen, want cafés blijven gesloten. En dan spreken we nog niet over de mogelijk nog langere verlengingen van de maatregelen." De punkgroep blijft niet bij de pakken zitten en maakt enthousiaste toekomstplannen. Op 31 mei vindt Schuimend Klassiek plaats en op 12 september is er Rock@Schuiferskapelle. Hun openlucht popup-cafeetje 'In den Schuymenden Bierpot' opent de deur en dit komende zomermaanden. TieltRock wordt verplaats naar volgend jaar op 1, 8 en 15 mei 2021. (NS)