Drie Zotte Pittemse dagen voor de boeg

Zotte Maandag zal ongetwijfeld weer zorgen voor veel plezier en kleurrijk uitgedoste feestvierders. © Jan
Redactie KW

Het laatste weekend van de Godelievekermis, met Zotte Maandag als afsluiter, staat weer bol van activiteiten en feestelijke uitspattingen. We zetten er een aantal op een rijtje.

Kunstkring Ter Cauwe is met zijn tentoonstelling een vast onderdeel van het kermisprogramma, maar omdat de vereniging dit jaar veertig jaar bestaat, hebben de leden een tandje bijgestoken. Van vrijdag tot maandag is hun tentoonstelling in de zaal Broeders Maristen geopend en om het feestgedruis even te ontvluchten is een bezoekje misschien een deugddoende afwisseling. Zaterdagnamiddag is er voor de senioren koffietafel met dit jaar optredens van Clown Rocky, Alfred en Trix en Koen Crucke. Vanaf 17.30 uur is het dan de beurt aan het jongere zot geweld tijdens de Zotte Zeven met eerst de Rapste Ronde (voor de snelle gasten) en nadien de Zotte Zeven Run (voor de zotste gasten).

Gedurende de hele avond is er een Foodtruck Festival en ook het optreden van de Live Band Level Six zal zeker de moeite waard zijn. Zondag staat de hele namiddag in het teken van de Vlaamse Artiesten tijdens de Vrolijke Vriendenbus van Family Radio op de Markt. En dan is het voor vele Pittemnaren eindelijk maandag. Om 9 uur worden de genodigden, waaronder de gastvedette Isabelle A, officieel voorgesteld en wordt de jaarmarkt geopend. Om 11 uur verzamelt groot, maar toch vooral klein, voor het gemeentehuis voor de traditionele Zottekesworp. Om 14 uur is iedereen dan welkom ten huize van deken Chris Schelstraete en zijn vrouw Mieke voor een drankje en de nodige verbroedering.

Reclamestoet

Vanaf 15.30 uur trekt de reclamestoet door de centrumstraten, om 16.30 uur gevolgd door de feeststoet, waarin ongetwijfeld weer de meeste prachtige wagens en groepen zullen te zien zijn en waarbij het plezier maken en zot doen zeker opnieuw een hoogtepunt zullen bereiken. Ondanks het feit dat er bij al dat plezier alleen maar winnaars zijn, is er om 20.30 uur dan toch een prijsuitreiking van de stoet in de cafetaria van de sporthal. Om 23 uur is er dan een knallend vuurwerk, waarna velen zich opnieuw richting centrum zullen begeven om verder te feesten tot in de vroege uurtjes.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier