https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drie zitfietsen en een Motolife voor woonzorgcentrum Het Laar

We zien Wim Ingels van CERA, directeur van WZC Het Laar Wim Velghe, Martine Duyck die peter is van het project CERA, kinesitherapeut van Het Laar Inge Willaert, Marcel Vanderplancken die inwoner is bij assistentiewoning De Ceder en Stijn Verkinderen van CERA. (foto Nele)
Redactie KW

Het bewegingscentrum van het woonzorgcentrum Het Laar werd aangevuld met drie extra zitfietsen en een Motolife. Deze toestellen kwamen er dankzij steun van de financiële coöperatieve CERA.

“Bewegen is heel belangrijk voor onze inwoners”, vertelt Wim Velghe, algemeen directeur van Het Laar. “Corona dwong ons ertoe om de werking te herzien. Alles werd herleid tot de bubbels van de leefgroepen en assistentiewoningen, en voor externen werd er een pauzeknop ingedrukt. Het virus bleef aanwezig met nieuwe varianten en nieuwe gevaren. Waakzaamheid en voorzichtigheid bleven noodzakelijk. De reorganisatie vroeg om een herverdeling van toestellen en het herinrichten van diverse kleinschalige bewegingsruimtes. Er werd een wekelijkse gymclub opgestart voor de bewoners van de assistentiewoningen. Dit werd een overdonderend succes, waardoor we een tekort aan toestellen hadden.”

De financiële coöperatieve CERA zorgde voor financiële steun om extra toestellen te kunnen aankopen. Het bewegingscentrum werd aangevuld met drie zitfietsen en een Motolife, dit ter waarde van 5.300 euro. CERA kwam bij deze aankoop tussen voor een bedrag van 1.500 euro. Vanaf september kunnen externen, senioren en kwetsbare doelgroepen gebruik maken van deze toestellen en het bewegingscentrum. (NS)

Meer info via parazwev@gvo.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.