Drie winkels Hill’s Donuts in alle stilte gesloten

De winkel van Hill's Donuts in de Kapellestraat is momenteel gesloten. (foto TVA)
Redactie KW

Helaas, het mooie liedje van Hill’s Donuts in de Oostendse Kapellestraat was van korte duur. Al enkele weken blijven de deuren er zonder enig bericht dicht. Ook de filialen in Brugge en Ieper zijn in alle stilte gesloten. De oorzaak: een juridisch geschil tussen de franchisenemer en hoofdbakkerij Hillewaere. De winkels in Menen en Waasten zijn wel nog open. Hillewaere hoopt binnenkort wel de drie gesloten filialen opnieuw te kunnen openen.

Hill’s Donuts is een succesvol concept van de familiebakkerij Hillewaere uit Waasten, net over de zuidelijke grens van West-Vlaanderen met Henegouwen. De bakkerij is sinds de oprichting in 1973 een gevestigde waarde in de streek. Naast filialen in Menen en Waasten zelf werden onder franchise drie filialen van Hill’s Donuts opgericht. Het concept gaat prat op het mooie aanbod donuts van liefst vijftig smaken.

In Brugge opende in april 2018 een franchisewinkel in de Geldmuntstraat, pal in het centrum. De winkel op de Ieperse Neermarkt volgde in februari 2019. In de Kapellestraat van Oostende ging het filiaal eind mei van dit jaar open in een mooi gerenoveerd pand. Het moest een succesverhaal worden en daar leek het ook op uit te draaien. Elk fi-liaal kon rekenen op een mooie opkomst en lange rijen met klanten. Op sociale media ging de winkel vlot over de tongen.

Websites Offline

Maar heel plots ging in alle drie de filialen het licht uit. Al enkele weken is er geen teken van leven meer in de Oostendse winkel. Er hangt geen briefje aan de deur, de Facebookpagina’s en websites zijn offline, en de telefoonnummers werken niet meer. In Brugge is zelfs alle belettering al verwijderd. Op de website van Hill’s Donuts Oostende staat alleen dat er “productieproblemen” zijn. Maar helemaal correct is die omschrijving echter niet. Klanten blijven met heel wat vragen achter. Zo maakte ook Toerisme Oostende reclame voor de zaak op haar website, maar die is deze week offline gehaald. Ook een zoekactie op Google toont nu pas aan dat de winkels gesloten zijn.

Niet definitief

Navraag leert dat een juridisch dispuut tussen hoofdbakkerij Hillewaere en de franchisenemer van Oostende, Brugge en Ieper aan de oorzaak van de sluiting ligt. Het dossier wordt door de rechtbank behandeld. Bij Hillewaere benadrukken ze dat het de bedoeling is om de winkels in de drie steden op termijn opnieuw te openen.

Wie van de donuts wil proeven, zal ondertussen wel een ommetje moeten maken naar Menen of Waasten, waar de winkels – onder beheer van Hillewaere zelf – wel nog open zijn. Binnenkort mag de bakkerij ook een filiaal openen in Rijsel en Arras, allebei in Noord-Frankrijk. En er is ook interesse om in onder meer Luik en Charleroi een Hill’s Donuts te openen.

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier