Jong Keukengeweld is een gezamenlijk project van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. In totaal zijn er 64 topchefs geselecteerd, die allen jonger zijn dan 35 jaar. Jongeren tussen 18 en 30 jaar kunnen bij deze chefs van een voordel...

Jong Keukengeweld is een gezamenlijk project van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. In totaal zijn er 64 topchefs geselecteerd, die allen jonger zijn dan 35 jaar. Jongeren tussen 18 en 30 jaar kunnen bij deze chefs van een voordelig menu genieten tijdens de maanden oktober en maart, om zo kennis te maken met kookkunsten op het hoogste niveau. Hoewel Jong Keukengeweld tegenwoordig erg populair is in heel Vlaanderen en Brussel, werd de basis destijds in onze provincie gelegd. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van het vroegere Hertog Jan zijn de peters van het project en het was ook in hun voormalige zaak in Zedelgem dat de nieuwe talentvolle chefs uitgenodigd werden. Bij de twaalf gelukkigen, die voor het eerst geselecteerd zijn, tellen we drie West-Vlamingen. Deze eer valt te beurt aan de restaurants Cousteau uit Ichtegem, Hostellerie St. Nicolas uit Ieper en Gastrobar Hubert uit Brugge. Een tafeltje reserveren bij een van de 17 geselecteerde West-Vlaamse chefs kan woensdagmorgen vanaf 08.00 uur. De actie won de voorbije jaren sterk aan populariteit, snel zijn is dus de boodschap.