Drie West-Vlamingen voor het eerst geselecteerd voor Jong Keukengeweld

© HV
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Maandagmiddag werden de beste jonge chefs uit Brussel en Vlaanderen uitgenodigd in het voormalige restaurant Hertog Jan in Zedelgem. Twaalf chefs waren er voor het eerst bij en bij de gelukkigen tellen we drie West-Vlamingen.

Jong Keukengeweld is een gezamenlijk project van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. In totaal zijn er 64 topchefs geselecteerd, die allen jonger zijn dan 35 jaar. Jongeren tussen 18 en 30 jaar kunnen bij deze chefs van een voordelig menu genieten tijdens de maanden oktober en maart, om zo kennis te maken met kookkunsten op het hoogste niveau.

Hoewel Jong Keukengeweld tegenwoordig erg populair is in heel Vlaanderen en Brussel, werd de basis destijds in onze provincie gelegd. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van het vroegere Hertog Jan zijn de peters van het project en het was ook in hun voormalige zaak in Zedelgem dat de nieuwe talentvolle chefs uitgenodigd werden.

Drie West-Vlamingen voor het eerst geselecteerd voor Jong Keukengeweld
© HV

Bij de twaalf gelukkigen, die voor het eerst geselecteerd zijn, tellen we drie West-Vlamingen. Deze eer valt te beurt aan de restaurants Cousteau uit Ichtegem, Hostellerie St. Nicolas uit Ieper en Gastrobar Hubert uit Brugge. Een tafeltje reserveren bij een van de 17 geselecteerde West-Vlaamse chefs kan woensdagmorgen vanaf 08.00 uur. De actie won de voorbije jaren sterk aan populariteit, snel zijn is dus de boodschap.

Alle geselecteerde chefs en meer informatie vind je op www.jongkeukengeweld.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten