Drie West-Vlaamse chefs in finale van wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2020’

© Getty Images/Mint Images RF
Redactie KW

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert voor de 67ste keer de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd, waaronder drie uit onze provincie: Diego De Baets, private chef uit Sint-Kruis Brugge, David Grosdent, chef van restaurant L’Envie in Sint-Denijs en Rob Velraeds van Hostellerie St. Nicolas in Elverdinge. Zij zullen op 7 oktober 2019 meedingen naar de felbegeerde titel van ‘Eerste Kok van België 2020’.

David Grosdent was vorig jaar ook al finalist. Ook Rob Velraeds heeft al eens een finale van dichtbij meegemaakt als commis van Pascal Peters, die in 2014 ‘Eerste Kok van België’ werd. Rob Velraeds deed toen het zevende jaar gastronomie aan hotel- en toerismeschool Spermalie. Voor Diego De Baets is het de eerste keer dat hij de finale haalt van deze prestigieuze meesterschapswedstrijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier