Drie Wervikse ondernemers spannen samen voor opmerkelijke takeaway

Ondernemers pakken op nieuwjaarsdag uit met een originele takeaway. V.l.n.r. Valerie Rosseel en Frederik Feldbinger (Befree2enjoy.be), Patricia Lenoir en Dirk Talpe (domein Ravenstein) en Sonny Ghesquiere en Kim Desmet (Chicolat).©Luc Vanthuyne Luc Vanthuyne
Ondernemers pakken op nieuwjaarsdag uit met een originele takeaway. V.l.n.r. Valerie Rosseel en Frederik Feldbinger (Befree2enjoy.be), Patricia Lenoir en Dirk Talpe (domein Ravenstein) en Sonny Ghesquiere en Kim Desmet (Chicolat).©Luc Vanthuyne Luc Vanthuyne
Redactie KW

Wijndomein Ravenstein, traiteur Befree2enjoy en de speciaalzaak Chicolat pakken op vrijdag 1 januari samen uit met een leuk en origineel initiatief. Ze bieden een gala takeaway aan. “We nodigen iedereen uit om in hun beste, flitsende of originele outfit hun bestelling op het wijndomein Ravenstein op Nieuwjaar af te halen en zo een leuke foto als aandenken mee te nemen”, klinkt het.

De drie ondernemers willen van de eerste dag van 2021 alvast iets heel speciaals maken. “Voor velen kan 2020 niet snel genoeg voorbij zijn”, zegt Frederik Felbinger van Befree2enjoy. “Het is tijd voor handelaars en consumenten om met goede moed een nieuwe bladzijde te beginnen.”

De prijs per koppel bedraagt 60 euro. Bestellen kan tot uiterlijk woensdag 30 december bij één van de drie deelnemende handelaars. Wijndomein Ravenstein presenteert de beste wijnen: een Chardonnay Barrique (wit) en Pinot Noir (rood). Er is een halve fles per persoon voorzien. Befree2enjoy maakt op de barbecue een varkensfiletgebraad klaar, met pepersaus, gebakken krielaardappeltjes en een assortiment koude groentjes. Chicolat zorgt voor een sfeervol dessert met een crème-glas van l’Heritage (streekproduct uit Reninge) en zoetigheden voor bij de koffie.

Springkastelen

De drie ondernemers hebben door het coronavirus elk hun eigen verhaal. Traiteur Befree2enjoy bevindt zich in de Pionierslaan en doet nu aan takeaway. Frederik en Valerie Rosseel runnen de zaak in bijberoep. Frederik werkt bij de NMBS. Befree2enjoy is in Wervik het feestadres bij uitstek. Het aanbod is divers: van dj tot verkoop en verhuur van discobars, feestmateriaal, springkastelen, tenten, tafels en stoelen. Ook bij huwelijken zorgen ze voor een invulling. En dan is er natuurlijk hun imposant barbecuetoestel.

“We zijn al zeker tien jaar bezig”, vertelt Frederik die opgroeide in Ieper. “We zijn altijd blijven groeien. Nu ligt alles stil: geen verhuur van tenten en springkastelen. We konden maar één springkasteel verhuren. We lieten dan maar ons hart spreken en hebben drie exemplaren een maand gratis uitgeleend aan een weeshuis.”

“We zijn heel veel bezoekers kwijt”, zeggen Dirk Talpe en Patricia Lenoir van Wijndomein Ravenstein, helemaal bovenaan de Amerikaberg. “In de eerste lockdown ging het om meer dan 1.000 mensen. Reken maar dat we gemiddeld één fles verkopen per bezoeker. Tot nu toe kregen we één bus op bezoek. In het voorjaar planten we nog een hectare bij. We moeten echt nog wat groeien om een financieel leefbaar bedrijf te hebben.” Hun wijndomein blijven ze combineren met hun plantenkwekerij waarmee het allemaal begon.

Tijdens de lockdown moest ook Chicolat in de Leiestraat twee keer de deuren sluiten. “We leverden wel aan huis maar daardoor hebben we veel meer uren gedraaid”, zegt Kim Desmet. “Het is niet alleen aan huis gaan leveren. Er komt ook administratie bij. Zoals het bijhouden van de bestellingen en betalingen.”

Alleenstaanden

Een ‘fantastisch restaurantgevoel’ bij je thuis creëren is het opzet van de gala takeaway. Eens terug thuis, kunnen de mensen dan genieten van een aangepast menu. Voor alle duidelijkheid: het is geen verplichting om je in galakledij aan te bieden. “Wel hopen we de mensen toch in feestkledij aan tafel te brengen om toch het gevoel te hebben dat er nog mag gefeest worden, weliswaar in eigen bubbel”, zegt Frederik. “Vandaar het opzet van deze actie. Wegens de maatregelen omtrenthet coronavirus en het massale telewerk vergeten we soms hoe fijn het kan zijn om je favoriete thuispak te ruilen voor je feest- of galakledij. Daar krijgt iedereen nu een mooie kans toe.”

Er is voor de formule ook gedacht aan de alleenstaanden. Ze betalen 38 euro, supplement wijn inbegrepen. De prijs voor de kinderen bedraagt 22 euro. Afhalen kan van 10 tot 13 uur bij Wijndomein Ravenstein, Kruisekestraat 296.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.