Drie vrachtwagens gaan in vlammen op in Zeebrugge

Van de vrachtwagens bleef niet veel meer over. © AN
Redactie KW

?Zaterdagavond rond 21 uur zijn op het bedrijventerrein van ECS European Containers in de Karveelstraat in Zeebrugge drie trekkers van vrachtwagens uitgebrand.

Op de terreinen van ECS staan tientallen vrachtwagens geparkeerd van vooral buitenlandse chauffeurs die er uitrusten of wachten op een lading. Vooral in het weekend is het er erg druk. De brand ontstond in de cabine van een vrachtwagen en sloeg over naar twee andere trucks die er vlak naast geparkeerd stonden. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet verhinderen dat twee trucks volledig uitbranden. Een derde raakte zwaar beschadigd.

https://www.youtube.com/watch?v=TUOwC8uWtm0

Niemand raakte gewond. De vele chauffeurs moesten met lede ogen aanzien hoe de trucks van hun collega’s in vlammen opgingen. Onder de chauffeurs was te horen dat de bestuurder van de middelste truck een potje aan het koken was in zijn cabine. Andere vrachtwagenchauffeurs had het over een kortsluiting. Feit is dat de brandweer meerdere gasflessen uit de trucks haalde. Uiteindelijk bleek dat een probleem met de elektrische bekabeling van de middelste vrachtwagen de boosdoener was.

(JVMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier