De Roeselaarse Perskring, de vereniging van Roeselaarse persmensen, reikt ieder jaar de Persprijs uit. "Normaal gebeurt dit tijdens het Batjesweekend", vertelt secretaris Bart Crabbe. "We hebben er dit jaar voor gekozen om de uitreiking los te trekken van het Batjesgebeuren. Dit jaar spreken we af op vrijdag 14 juni en zijn we te gast bij Goddeeris Industrial Piping in de Ovenhoekstraat. Voor de rest houden we vast aan een succesvol concept waarbij we een stadsgenoot in de bloemetjes zetten die zich op een of andere manier verdienstelijk heeft gemaakt het afgelopen jaar."

De drie genomineerden zijn opnieuw erg divers. Allereerst hebben we striptekenaar Jimmy Hostens en scenarist Rino Feys voor hun gelauwerde graphic novel 'Altijd Ergens Oorlog'. In november 2016 kwam het eerste deel uit, in oktober 2018 volgde het tweede en afsluitende deel. Het eerste deel is al aan de derde druk toe, wat op vandaag allesbehalve evident is. In de strip krijg je ook heel wat beelden van Roeselare in de oorlogsjaren te zien.

De tweede genomineerde is Naima Charkaoui. Zij is de dochter van Aziz Charkaoui, de eerste allochtone schepen in onze Rodenbachstad. Ze groeide op in Roeselare, maar woont op vandaag in Brussel. Ze komt nog altijd met veel plezier terug naar haar roots. Naima was de afgelopen jaren actief als kinderrechtencommissaris ad interim en schreef een boek over racisme.

Tot slot hebben we Raf Verbeke die sinds enkele jaren in Roeselare woont. Hij is een van de gezichten van de Facebookgroep 'Roeselare Proper', waarbij stadsgenoten zich actief inzetten voor een propere stad. Het is een burgerinitiatief waarbij ze zwerfvuil en sluikstorten tegen gaan, daarnaast doen ze ook aan sensibilisatie.

De winnaar wordt mee bepaald door het grote publiek. Stemmen kan vanaf zondag 26 mei om 20 uur tot zondag 9 juni om 20 uur op de website van de perskring. (TD)

Stemmen vanaf zondag 26 mei om 20 uur via www.perskringroeselare.be.

De Roeselaarse Perskring, de vereniging van Roeselaarse persmensen, reikt ieder jaar de Persprijs uit. "Normaal gebeurt dit tijdens het Batjesweekend", vertelt secretaris Bart Crabbe. "We hebben er dit jaar voor gekozen om de uitreiking los te trekken van het Batjesgebeuren. Dit jaar spreken we af op vrijdag 14 juni en zijn we te gast bij Goddeeris Industrial Piping in de Ovenhoekstraat. Voor de rest houden we vast aan een succesvol concept waarbij we een stadsgenoot in de bloemetjes zetten die zich op een of andere manier verdienstelijk heeft gemaakt het afgelopen jaar."De drie genomineerden zijn opnieuw erg divers. Allereerst hebben we striptekenaar Jimmy Hostens en scenarist Rino Feys voor hun gelauwerde graphic novel 'Altijd Ergens Oorlog'. In november 2016 kwam het eerste deel uit, in oktober 2018 volgde het tweede en afsluitende deel. Het eerste deel is al aan de derde druk toe, wat op vandaag allesbehalve evident is. In de strip krijg je ook heel wat beelden van Roeselare in de oorlogsjaren te zien.De tweede genomineerde is Naima Charkaoui. Zij is de dochter van Aziz Charkaoui, de eerste allochtone schepen in onze Rodenbachstad. Ze groeide op in Roeselare, maar woont op vandaag in Brussel. Ze komt nog altijd met veel plezier terug naar haar roots. Naima was de afgelopen jaren actief als kinderrechtencommissaris ad interim en schreef een boek over racisme. Tot slot hebben we Raf Verbeke die sinds enkele jaren in Roeselare woont. Hij is een van de gezichten van de Facebookgroep 'Roeselare Proper', waarbij stadsgenoten zich actief inzetten voor een propere stad. Het is een burgerinitiatief waarbij ze zwerfvuil en sluikstorten tegen gaan, daarnaast doen ze ook aan sensibilisatie.De winnaar wordt mee bepaald door het grote publiek. Stemmen kan vanaf zondag 26 mei om 20 uur tot zondag 9 juni om 20 uur op de website van de perskring. (TD)