Drie speelzones in Ardooie krijgen voor 55.000 euro aan toestellen

(foto JCR)©JOKE COUVREUR
(foto JCR)©JOKE COUVREUR
Redactie KW

“Dit jaar investeert de gemeente 55.000 euro voor speeltoestellen in speelzones ‘t Ravotterke, Poerbusstraat en de Tassche”, zegt jeugdschepen Véronique Buyck. “Nog tot einde van de maand kunnen de burgers via de website van de gemeente zelf kiezen welke speeltoestellen hun voorkeur wegdragen.”

“Door corona ervaren we nog meer dat een aangename omgeving om te wonen voor een gezin heel belangrijk is”, zegt jeugdschepen Véronique Buyck (Groep 82). “Kinderen moeten voldoende speelmogelijkheden hebben in hun eigen buurt. Vandaar dat we nog dit jaar 55.000 euro investeren in nieuwe speeltoestellen in drie speelzones. Per locatie stelden we enkele criteria voorop zoals leeftijd, esthetiek en budget en vroegen aan vier verschillende leveranciers om een voorstel te doen. Nu krijgen de burgers de kans om te laten weten welk voorstel hun voorkeur wegdraagt. Voor de speelzone De Tassche vroegen we dat al via de schooldirectie aan de leerlingen van de Spanjeschool en voor de zone ‘t Ravotterke aan de hoofdmonitoren van de speelpleinwerking. Via de website www.ardooie.be/speelzones2021 kan iedere Ardooienaar nog tot 1 maart zijn voorkeur aangeven.”

Correct advies volgen

De schepen vindt het een goede zaak dat de bevolking voor een dergelijk project inspraak krijgt en dat online gebeurt.

“De beste optie, vind ik. We kunnen het niet via de kindergemeenteraden vragen omdat er door corona geen zijn en via Facebook zou het volgens mij minder duidelijk kunnen gebeuren. Ik reken er ook op dat de kinderen (eventueel via hun ouders) hun voorkeur zullen aangeven omdat zij er tenslotte gebruik zullen van maken. Als gemeentebestuur zullen we die adviezen correct opvolgen. Nu al hebben 174 burgers de online bevraging beantwoord.” In Koolskamp komt er ook een speelzone.

“Op de nieuwe site en in het nieuwe project aan de Klaverstraat waar verschillende verenigingen en de gemeentelijke kinderopvang zullen gevestigd zijn, voorzien we een speelzone. De werken starten daar na de zomervakantie. Met dergelijke initiatieven wil de gemeente volop inzetten op een aangename woonomgeving voor de gezinnen. In de toekomst moet men in alle nieuwe verkavelingen zo een speelzone voorzien.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.