Drie personeelsleden van WZC Het Pardoen in Wervik besmet met coronavirus

Drie personeelsleden van woonzorgcentrum Het Pardoen in de Akademiestraat in Wervik hebben positief getest op het coronavirus. De OCMW-vereniging Woon- en Zorgbedrijf Wervik neemt nu nog meer beschermingsmaatregelen bij het personeel.

Het Pardoen. © MV

“Eerst en vooral hebben we in kaart gebracht met welke bewoners en collega’s de drie getroffen personeelsleden contact hadden”, aldus voorzitter Lien Deblaere. “De families van de betrokken bewoners en collega’s werden eerst verwittigd en daarna ook de vertrouwenspersonen van alle andere bewoners. Met één van de getroffen personeelsleden kwamen zeven bewoners in contact.”

“Van elk personeelslid wordt sinds de uitbraak van de coronacrisis tweemaal per dag de lichaamstemperatuur opgemeten en ze dienen symptomen van koorts onmiddellijk aan de directie te melden. Iedereen werkt nu constant met een chirurgisch mondmasker en handschoenen.”

“Het is logisch dat dit nieuws zorgt voor onrust bij het personeel. We hebben hier begrip voor en het leidinggevend personeel doet zijn best dit samen met de controlearts en arbeidsgeneesheer op te vangen. Op heden zijn er volgens de huisarts nog geen bewoners besmet. Alle bewoners worden extra en nauwgezet in het oog gehouden en bij het minste vermoeden wordt de huisarts en controlearts gecontacteerd.”

In het woonzorgcentrum Ter Beke in Geluwe zijn er op heden gelukkig geen besmettingen bij personeel en bewoners.

(ED)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.