Drie patiënten overleden in AZ West sinds uitbraak coronavirus

© MVO
Redactie KW

Intussen zijn drie met corona besmette patiënten overleden. Op vandaag heeft AZ West nog ruim voldoende capaciteit om de instroom aan patiënten op te vangen. Wel zijn er al afspraken gemaakt met de omliggende gemeenten Koksijde, De Panne, Nieuwpoort en de provincie die extra bedden garanderen voor schakelzorg om zowel corona- als andere patiënten op te vangen. Voorlopig is dat niet nodig en heeft AZ West alles onder controle.

Sedert de uitbraak van het coronavirus werden in AZ West 332 patiënten onderzocht. Daarvan testten er 36 positief op COVID-19 en 263 negatief. Momenteel liggen er 12 patiënten in het ziekenhuis, waarvan 6 op de afdeling intensieve zorgen. Een vijftal patiënten verblijft tijdelijk op de triage-afdeling in afwachting van de onderzoeksresultaten.

AZ West benadrukt dat er geen consultaties meer zijn, tenzij bij hoogdringendheid. Ook bezoek is niet mogelijk, tenzij bij uitzondering. Info over de coronamaatregelen die het ziekenhuis dient te handhaven op www.azwest.be/nieuws/update-coronavirus-covid-19. Daar vindt u ook alle updates en advies over wat u moet doen als u zich ziek voelt. (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier