Drie paradijselijke kermisdagen in Rekkem

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

De wijk ‘t Paradijs in Rekkem is weer drie dagen lang in de ban van Paradijskermis. Op zaterdag 12 oktober opende deze kermis zijn attracties. Wielerclub ‘Sportieve Hoop’ Rekkem organiseerde die dag ook zijn sluitingsprijs voor elite zonder contract en beloften, namelijk de 24ste Memorial Roger Droesbeke. De 113 km lange rit werd gevolgd en gesmaakt door de vele liefhebbers van deze koers.

Het schietkraam op de kermis blijft nog steeds een succesformule te zijn. Bjorn Enghelbrecht en zijn zoon Alex vuren met plezier de pijpjes van uitbater Christopher Vancoillie aan diggelen. “Ik heb thuis een echte legerjeep staan. Dit trekt mijn zoon heel erg aan vandaar zijn liefde om als een soldaat het geweer te hanteren. Het schietkraam is zijn favoriete attractie vandaag”, zegt Bjorn.

Geen koerswedstrijd zonder seingevers. Onder het motto ‘veiligheid boven alles’ staan deze vrijwilliger steeds paraat om de renners en toeschouwers een ongevalsvrije dag te bezorgen. “Ik sta hier samen met mijn dochter Marcia drie keer per jaar. Het is een héél leuke opdracht om te doen maar het blijft wel een serieuze onderneming voor ons, de seingevers“, aldus Dagmar Jacri. “Dit jaar stond ik in als reserve. Geen probleem, zo kan ik eens op mijn gemak een lekker ijsje eten”, lacht Lilian Deschamps.

Drie paradijselijke kermisdagen in Rekkem
© Nicolas Verhaeghe

In het Sfeercafé Paradijs vinden we op het terras, uit Ichtegem, het vriendentrio Michel Vandewalle, Firmin Roels en Rick Mattheus terug, genietend van de voorbijvlammende renners. “We komen hier ieder jaar terug. Door goed en slecht weer volgen we wel op een jaar méér dan 100 wedstrijden.”, weet Rik. “We zijn al gekend en berucht als ‘de Ichtegemenaars zijn daar weer hoor'”, lacht Firmin.

De kleine Merel Lefever uit Aalbeke mocht vandaag alsook genieten van de kermisattracties. Dankzij Marc Vandermeersch en zijn vrouw Anne Moreels kon dit gebeuren. “We hebben vandaag heel de dag onze kleindochter bij ons en we vonden het een leuk idee om eens af te zakken naar Rekkem voor de kermis. Terwijl dat de ouders werken vandaag gaan wij gezellig op stap”, lacht Anne.

Drie paradijselijke kermisdagen in Rekkem
© CLL

Drie paradijselijke kermisdagen in Rekkem
© CLL

Drie paradijselijke kermisdagen in Rekkem
© CLL

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier