Drie ondernemers geven 500 boottochten weg

Wim Loncke is tevens de bezieler van 'Captains of Healthcare', een jaarlijkse regatta voor sleutelpersonen in de zorgsector. © GF
Hannes Hosten

Drie West-Vlaamse ondernemers willen de èchte helden van de zorg in deze coronacrisis in de schijnwerpers plaatsen. Dat doen ze met de Facebookpagina ‘Zorg op zee’ en 500 vouchers voor een boottocht op een zeiljacht of een motorboot.

“Wij willen de mensen voor het voetlicht zetten die anders geen forum krijgen. Dus geen directies of experten, maar echt mensen uit de frontlinie en hun gezinsleden: zorgkundigen, verpleegkundigen, artsen, kinesisten, psychologen, logistieke medewerkers, mensen van de keukenploeg, schoonmaaksters, onthaal- en stafmedewerkers…”, vertelt Wim Loncke. “We zoeken verhalen over hoe zij de coronacrisis hebben beleefd en helaas nog steeds beleven. Hiermee hopen we ook bij elke burger het belang van de opvolging van de coronamaatregelen weer aan te wakkeren.”

Drie ondernemers

Zorg op Zee is het initiatief van drie ondernemers: Wim Loncke, Piet Lescrauwaet en Christophe Lenaerts. Wim Loncke is actief in de zorg via het bedrijf AAA+Partners in Zorg, en is de bezieler van Captains of Healthcare, een jaarlijkse regatta voor sleutelpersonen in de zorgsector. Piet Lescrauwaet is de man achter Channel Sailing, een van de belangrijkste verhuurbedrijven van zeiljachten aan onze kust, met thuishaven in Cadzand. Knokke Boat, het bedrijf van Christophe Lenaerts, is dan weer de referentie aan de Belgisch-Nederlandse kust voor alles wat met gemotoriseerde watersport te maken heeft.

We werden alle drie geconfronteerd met corona, door ons werk of in onze omgeving“, legt Wim uit. “Via een partner die in de zorg werkt, een familielid die slachtoffer werd en ikzelf was nauw betrokken bij het crisismanagement in een woonzorgcentrum… We wilden iets doen en vonden steun bij In4Care, een community met meer dan 400 organisaties uit zorg en welzijn, en Lions Club Brugge Maritime, die ook meewerken aan ons project.”

500 boottochten

“Met Zorg op Zee willen we de ervaringen van al die mensen uit de zorgsector en van hun gezinsleden delen. We zijn op zoek naar hun verhalen van verbondenheid, steun, collegialiteit, het samen zoeken naar oplossingen… Mooie verhalen van échte zorghelden, die de rest van de wereld ook moet kennen. Dat doen we via de Facebookpagina Zorg op Zee, waar iedereen verdienstelijke mensen uit de zorg in de bloemetjes kan zetten. We contacteerden directies van zorg- en welzijnsinstellingen om ons initiatief zoveel mogelijk bekend te maken.”

“Daarnaast delen we aan 500 zorghelden gratis boottochten uit, in alle veiligheid en luxe, op een zeiljacht of op een motorboot”, vervolgt Wim. “We kennen de vouchers voor deze boottochten toe op basis van de posts door de zorgverleners en/of hun gezin en familie op de Facebookpagina. De vouchers blijven twee jaar geldig. Geen enkele van de organisatoren of partners koppelt enig commercieel belang aan het initiatief. We doen het allemaal voor het belangeloze en dienstverlenende karakter.”

Volg het initiatief of zet zelf zorghelden in de bloemetjes via www.facebook.com/zorgopzee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.