Drie nieuwjaarskindjes geboren in Brugge

Nieuwjaarskindje Axelle Logghe. © foto TVH
Redactie KW

Er zijn op Nieuwjaar drie nieuwjaarskindjes geboren in Brugge: twee in het AZ Sint-Jan en één in het AZ Sint-Lucas.

De allereerste nieuwe Bruggeling voor 2019 is de 3,7 kilo wegende Axelle. Zij kwam om 6.02 uur ter wereld in het AZ Sint-Jan. Axelle is het tweede kindje, na Jules, van Stefanie Riemaecker en Olivier Logghe uit de Zandstraat in Sint-Andries. De mama is leraar wiskunde in het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis, de papa werkt voor drankenhandel van Maele.

“Axelle is een weekje te vroeg geboren. Het is allemaal heel snel gegaan”, zegt mama Stefanie. “Aanvankelijk zouden we een fondue-avondje met vrienden houden, maar we hebben dat moeten schrappen. Met Oudejaarsavond hebben we met zijn tweetjes in de zetel gezeten en gekeken naar de film Home Alone II. Daarna zijn we gaan slapen, maar om 3 uur voelde ik hevige weeën en heb ik Olivier wakker gemaakt. Na amper twee uurtjes in het ziekenhuis is Axelle geboren.”

Nieuwjaarskindje Sam Jonckheere.
Nieuwjaarskindje Sam Jonckheere.© (foto TVH)

Om 9.16 uur volgde in hetzelfde Brugse ziekenhuis de 2,920 kilo wegende Sam. Hij is, na Sia, het tweede kindje van Anita Wittouck en Jensen Jonckheere uit de Reigerslaan in Loppem. “Twaalf dagen te vroeg, want Sam was pas op 12 januari voorzien. Of het een nieuwjaarskindje is of niet, maakt niet veel uit. Het belangrijkste is dat het een gezonde jongen is”, aldus mama Anita, die net als haar man bediende is.

Jensen heeft een bijberoep: onder de naam ‘DJ Jensen’ leukt hij feestjes muzikaal op. “Ik moest op oudejaarsavond op drie plaatsen dj zijn. Op het allerlaatste moment heb ik een vervanger moeten zoeken. ‘t Was een zware bevalling voor mijn vrouw want we zijn al op 31 december om 13 uur in het AZ Sint-Jan gearriveerd.”

Nieuwjaarskindje Hazel Billiau.
Nieuwjaarskindje Hazel Billiau.© (foto TVH)

Het nieuwjaarskindje in het AZ Sint-Lucas werd dinsdag om 20.44 uur geboren. Hazel Billiau woog 2,920 kilo bij haar geboorte. De trotse mama’s zijn Gwen Vandenbossche en Liesbeth Billiau uit Oostkamp. Eerstgenoemde is hr-consultant, laatstgenoemde fotografe. “Ons kindje was gepland op 13 januari”, vertellen de supertrotse mama’s. “Uit voorzorg zijn we met oudejaar toch maar thuisgebleven. De voorweeën begonnen op de laatste dag van het jaar, op 1 januari om 14 uur de echte weeën. Na een zware en intensieve bevalling kwam Hazel ter wereld. We zijn blij dat we nu een hecht gezinnetje vormen, we hebben er heel lang naar uitgekeken. We kunnen niet stoppen met foto’s te nemen van onze baby.”

(TVH-foto’s TVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier