Drie nieuwe sociale bouwprojecten in Roeselare

SVK en Sofimo werken samen voor de projecten. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

Sofimo en het Sociaal verhuurkantoor Roeselare werken samen drie bouwprojecten uit. Enkel samenwerkingen als deze kunnen ervoor zorgen dat meer mensen op de sociale verhuurmarkt aan een kwalitatieve woonst geholpen worden.

Een studio huren in Roeselare is allesbehalve eenvoudig. Wanneer een studio of een betaalbaar appartement te huur komt, dan zijn er vrijwel meteen tien kandidaten. Alleenstaanden of mensen die het financieel wat moeilijker hebben, vallen daarbij zo goed als altijd uit de boot. Reden genoeg voor Sofimo en het Sociaal Verhuurkantoor om te gaan samenwerken. De eerste samenwerking resulteert in een nieuwbouwproject met zeven studio’s in de Rumbeeksesteenweg 53 in Roeselare.

Vanaf april worden ze verhuurd aan alleenstaande personen die moeilijkheden hebben om op de private huurmarkt een betaalbare woonst te vinden. Een tweede project in de Hendrik Consciencestraat staat ook al in de steigers en later volgt er nog een derde in de Koning-Albert-I-Laan. Voor alle partijen, zowel Sofimo, SVK als de huurders, zijn er enkel voordelen. “Investeerders hebben huurgarantie én het pand wordt in oorspronkelijke staat teruggegeven. En de bewoners? Die komen in een nieuwe studio terecht die aan alle eisen voldoet. Tegelijk ziet SVK de wachtlijsten inkorten”, aldus Pieter Vyncke van Sofimo.

“Met Sofimo breken we een lans en geven we samen het goeie voorbeeld: deze kwaliteitsvolle huisvesting komt ons doelpubliek ten goede, het keldert meteen de verkeerde perceptie van slechte huisvesting in het SVK, en samen zetten we nog sterker in om tegemoet te komen aan de sociale woonbehoefte in onze stad en regio”, vult SVK-voorzitter Bart Wenes aan. Het SVK ontvangt maandelijks gemiddeld 100 nieuwe aanmeldingen en in totaal is er een wachtlijst van meer dan 1.800 kandidaten. Alleen samenwerkingen tussen het SVK en private partners zoals Sofimo, kunnen ervoor zorgen dat er meer sociale verhuring gecreëerd wordt in Roeselare.

Volgende week woensdag 28 maart 2018 tussen 17.30 en 19.30 uur vindt er een opendeurdag plaats in de studio’s voor het publiek.

(Marlies Maddens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier