Drie Markse sportclubs timmeren samen aan nieuwe bar

In de toog zien we links Marc VAn Landeghem (Mardavo) en rechts Kevin Blomme (VT Marke/Webis). Vooraan zien we van links naar rechts Dominique Debuyck (Mardavo), Koen Huygelier (Olympos), Serge Vanbiervliet (Olympos), Dirk Segers (Mardavo) en Dieter Vandermeersch (VT Marke/Webis). Wim Declercq (VT Marke/Webis) en Marnix Theys (Olympos) ontbreken op de foto. © EDB
Redactie KW

Basket Olympos Marke, Volleyteam Marke Webis Wevelgem en Marke Dames Volley, kortweg Mardavo, werkten samen om een nieuwe bar te realiseren in de sporthal. Ze werden hierbij financieel gesteund door stad Kortrijk.

“De bal ging aan het rollen toen we Stephanie Demeyer uit Bissegem aanspraken omdat de oude bar versleten was”, vertelt Dominque Debuyck. “Het was tijd om die te vernieuwen en zij bracht ons in contact met schepen van Sport Arne Vandendriessche.” Er werd een overkoepelende vzw gesticht met telkens drie leden van Basket Olympos Marke, van Volleyteam Marke Webis Wevelgem en van Mardavo. Deze vzw sloot een concessie met de stad en baat voortaan de cafetaria uit.

Zelfgemaakt

“We hoopten om met de bar klaar te zijn tegen de start van seizoen 2018-2019, maar het oprichten van de vzw en de concessie brachten heel wat administratie met zich mee, zodat we pas de eerste week van juli 2019 – na het seizoen weliswaar – alles konden uitbreken”, aldus Dieter Vandermeersch. Alle leden zijn het erover eens dat de inzet van de drie verenigingen groot is. “We deden zoveel mogelijk van de werken zelf of werden die gesponsord door onze netwerken. Zo braken we zelf af en was er voor de opbouw iemand van de leden die de binnenhuisinrichting deed, kenden we een architect die het ontwerp maakte, was er iemand die een aannemer kende, kon iemand anders een tap installeren en was er ook een koeltechnieker in ons midden. Stad Kortrijk financiert op basis van facturen voor de materialen”, aldus Serge Vanbiervliet. “De stad zorgt ook voor barkrukken, tafels en stoelen.”

Starten vanaf nul

“De sporthal in Marke werd gebouwd in 1971. Sommige van onze ouders hadden nog de vorige bar gezet. De tand des tijds had echter zijn werk gedaan. Het makkelijkste was om alles af te breken en weer te starten vanaf nul”, stelt Marc Van Landeghem. De elektriciteit werd aangepast, het sanitair vernieuwd, er kwam een nieuwe tapinstallatie en een nieuwe toog en koelcel. De basis was klaar eind juli. Op 10 augustus vond er al een bekermatch van basket Olympos plaats.

“We begonnen met de basis en werkten nu vooral functioneel”, aldus Dirk Segers. “De afwerking komt nog wel. Zo kan er nog meer sfeer gecreëerd worden door de verlichting, maar esthetische veranderingen zijn niet dringend. We zijn trots dat we door de handen in elkaar te slaan met een beperkt budget zoiets moois konden realiseren en zijn ook de stad en schepen Arne Vandendriessche dankbaar voor de steun!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier