Drie loopcrossen in Brugse regio voor de prijs van twee

Sam en Alexander Govaert. © ACR
Redactie KW

BRO.GO Sportevents organiseerde vorig jaar een eerste keer een trailrun in het bos van Beisbroek. Nu worden daar twee nieuwe boslopen aan gekoppeld, een criterium met een wedstrijd in het Ryckeveldebos in Sijsele en het provinciedomein Bulskampveld in Beernem. “We willen de regio verder in beweging brengen.”

Het Ryckeveldebos in Sijsele bevat al een aantal loopomlopen en ook in Bulskampveld in Beernem zijn looptrajecten uitgestippeld. BRO.GO Sportevents van Sam en Alexander Govaert kwam op het idee om ook daar twee wedstrijden te organiseren. Vorig jaar deden ze al een eerste keer een trailrun in Beisbroek in Sint-Andries. “Het zou in een termijn van drie maanden om drie wedstrijden gaan, in drie fantastische bossen“, stelt Sam Govaert uit Jabbeke. De eerste zou plaatshebben op zondag 26 januari in Ryckevelde. De tweede op zondag 1 maart in Bulskampveld en de derde in Beisbroek op zondag 29 maart.


Verbeterd parcours

Het zijn drie mooie bossen in de omgeving om loopwedstrijden in uit te stippelen. Die laatste wedstrijd op de grens van Brugge en Varsenare is vorig jaar zeer goed onthaald. “We pakken daar nu uit met een verbetering van het parcours”, benadrukt Govaert. “Op het asfalt lopen zit er niet meer in, net als de versmallingen aan brasserie Mary Tudor. Het zijn echt volwaardige bospaden. Het is slechts een keer de Zeeweg oversteken om dan opnieuw het bos in te duiken.”

In Ryckevelde en Bulskampveld lopen veel mensen op de grote paden. “Wij dienden een aanvraag in om ook gebruik te maken van de zijpaden. Om meer het gevoel te geven dat er tussen de bladeren wordt gelopen, zij het veelal over rechte stroken.”

Misschien zijn er wel sportievelingen die de uitdaging willen aangaan en per wedstrijd hun afstand willen opbouwen

De drie organisaties bestaan telkens uit drie dezelfde afstanden: 5 km, 10 km of 15 km. “Misschien zijn er wel sportievelingen die de uitdaging willen aangaan en per wedstrijd hun afstand willen opbouwen. Heel belangrijk is dat wie voor de eerste twee inschrijft, de derde gratis loopt. Die actie doen we om onze nieuwe wedstrijden te promoten. Wie in Ryckevelde en Buskampveld aan gelijk welke afstand meedoet, mag zonder inschrijvingsgeld in Beisbroek starten.”

Het is de bedoeling om er een soort criterium van te maken, met de opmaak van een klassement en met Raes Autogroep uit Brugge als naampartner. “Wie in de drie wedstrijden goed presteert, kan dus bovenaan het klassement prijken. De winnaars krijgen een mooie prijs, dankzij de steun van onze nieuwe en vaste partners.”

BRO.GO heeft overigens nog meer plannen en wil op termijn offroad zelfs naar een halve marathon gaan. “We merken dat de mensen hun grenzen nog meer verleggen en daar willen wij op inspelen. We sluiten zelfs op termijn een volledige marathon niet uit. De bossen zijn hiervoor groot genoeg”, besluit Sam. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier