Drie kleuterkoppeltjes beloven elkaar eeuwige vriendschap in Kortrijkse stadhuis

De kleuters van Basisschool Sint-Jozef waren vrijdag in de ban van Valentijn. Op die dag beloofden 34 kinderen uit de derde kleuterklas van Basisschool Sint-Jozef elkaar eeuwige vriendschap en 3 kleuterkoppeltjes stapten in het huwelijksbootje.

Alle kleuters verzamelden eerst op de trappen van het stadhuis voor een groepsfoto. © JVGK

Zoals het een sprookjeshuwelijken betaamt kregen de kleuters van de twee derdekleuterklassen een lift naar het stadhuis met een paardentram. “De keuze voor paard en koets is bewust gekozen. Wij doen twee keer per week aan buitenonderwijs onder de naam ’t Buitenbeentje. Dit omvat boerderijwerk, moestuin, bos, wildernis: kortom, werken met de natuur als lesmiddel”, duiden de begeleidende juffen. Na de rit werden de kleuters ontvangen op de pui van het stadhuis door schepen van Bevolking en Burgerzaken Ruth Vandenberghe. De officiële drie kleuterhuwelijken werden voltrokken door de schepen, die hen trouwde als ‘vriendjes voor het leven’.

De schepen gaf een woordje uitleg.
De schepen gaf een woordje uitleg.© JVGK

Tijdens de uitwisseling van de trouwringen liep het heel even mis. Toen Zakaria zelf de ring aan zijn vingertje stak tipte de schepen hem dat hij dit bij zijn vriendinnetje moest doen, wat hij ook prompt deed. Op de vraag waarom Zacharia nu Zena had gekozen kwam snel antwoord: “Zij heeft mij gekozen.” Inora wilde ook iets kwijt. “Ik heb Salad graag, maar we gaan niet altijd samen spelen”, lachte ze. “We hebben geleerd over Valentijnsdag en de Dag van de vriendjes. Als we groot zijn gaan we dit ook vieren“, wist Amir te vertellen.

Schepen van Ruth Vandenberghe en de juffen en de nieuwe koppeltjes. V.l.n.r.: Zena en Zakaria, Inora en Salad, Nourhane en Amir.
Schepen van Ruth Vandenberghe en de juffen en de nieuwe koppeltjes. V.l.n.r.: Zena en Zakaria, Inora en Salad, Nourhane en Amir.© JVGK

Na het huwelijk mochten de kleuters smullen van drie bruidstaarten in de Gravin Beatrijszaal van het stadhuis. Marie-Jeanne en Roger, de oma en opa van Nourhane, waren stille getuige van de plechtigheid en de smulpartij. “Het is fantastisch dat de school dit initiatief neemt en dat vriendschap op zo’n mooie manier gevierd wordt. Niets dan uitbundige gezichtjes”, aldus Marie-Jeanne. Na de plechtigheden kregen de kinderen een foto van hun huwelijk, twee klasfoto’s en een groot gezelschapsspel voor de hele klas.

https://www.youtube.com/watch?v=8S55P7CkZfw

(PVH/foto’s en video JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.