Drie Izegemse sportclubs delen voortaan clublokaal

Jan Pauwelyn, Andy Vancoillie en Bart Supply, in de wolken met de accommodatie. (foto JCR) © (foto JCR)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Een jaar na de start van de werken prijkt er een extra verdieping op de oude kantine van atletiekvereniging FLAC. Voortaan zullen ze het gebouw delen met American Football-club Izegem Tribes en duikclub Nautic.

De vernieuwde infrastructuur is omgedoopt tot N@T, een verwijzing naar duikclub Nautic, atletiekvereniging FLAC en de Izegem Tribes. Het oorspronkelijke gebouw dateert van 22 jaar geleden en dus drongen een update en uitbreiding zich op. “De bal ging aan het rollen toen sportsite Krekel-Zuid vernieuwd werd”, zegt FLAC-voorzitter Jan Pauwelyn. “De oude tribune verdween onder de sloophamer en er kwam een niet-overdekte kleinere tribune in de plaats. Een overkapping zou volgens de stad een te grote kost met zich meebrengen. Om mensen die naar onze wedstrijden komen kijken toch tegen slecht weer te beschermen kwamen we met het idee om een extra verdieping bovenop onze FLAC-kantine te zetten. Al gauw bleek dat we zo’n investering niet alleen aan konden en via de sportraad zochten we partners die mee in dit verhaal wilden stappen.”

Op die manier raakte ook duikclub Nautic betrokken. “We stockeerden onze spullen in de kelders onder het zwembad, maar waren al langer op zoek naar een meer geschikte locatie, zegt voorzitter Andy Vancoillie. “De nieuwe ruimte is voor ons niet alleen handig om duikflessen en ander materiaal te stockeren, maar ook om theorielessen te geven.”

Niet veel later sprong ook American Football-club Izegem Tribes op de kar. Door de verhuizing van Mandel United naar het nieuwe kunstgrasveld wat verderop konden zij het vroegere hoofdveld voortaan permanent inpalmen. “En dat terwijl we vroeger moesten wisselen tussen onze oefenterreinen op de Bosmolens en dit veld voor onze wedstrijden”, zegt voorzitter Bart Supply. “Dat was niet altijd even praktisch en dus leek een gedeeld clublokaal aan de rand van het veld ons de perfecte oplossing.”

Switch van vereniging

De clubs gaan een reservatiesysteem opzetten om het gebruik van het gebouw praktisch te regelen. “We verwachten daar geen problemen”, zegt Bart. “Bovendien zien we het net als een meerwaarde dat we samenkomen. Zo zien we op termijn zeker meerwaarde in een gedeelde sprinttraining met FLAC.” Enkele duikers maakten ondertussen al de oversteek naar de atletiekclub. “Sommigen hebben ingetekend op hun Start to Run”, bevestigt Andy. “Zo ontstaan leuke synergieën en we hopen in de toekomst nog veel meer op zo’n interessante samenwerkingen.”

De kostprijs van de werken bedraagt 220.000 euro. De stad subsidieert 75 procent van de kosten. Op vrijdag 11 oktober kunnen de leden van de drie clubs er voor het eerst een kijkje komen nemen. Duikclub Nautic organiseert op 13 en 20 december initiatielessen. Meer info op https://nauticduikersclubizegem.be. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier