Drie helden in de bloemetjes gezet door gemeentebestuur tijdens Kuurnse heldendag

Op de foto zien we de drie helden. © BRU
Redactie KW

Tawfik El Baghdadi (20), Anass Agulmous (15) en Marleen Seghers zijn zondagnamiddag door het gemeentebestuur van Kuurne in de bloemetjes gezet tijdens de Kuurnse heldendag

Het trio voorkwam drie weken geleden dat een slapende bewoner met een gehoorbeperking, die op de sociale woonwijk Spijker woont, om het leven kwam tijdens een brand in zijn appartement.

Nadat buurvrouw Marleen alarm sloeg, toen het brandalarm al een uur afging in het bewuste appartement van het slachtoffer, aarzelden Tawfik en Anass geen moment. Ze waren in de buurt voetbal aan het spelen en snelden er weg om het slachtoffer uit zijn appartement te bevrijden.

Voor dit heldhaftig optreden werden zowel Tawfik, Anass als Marleen terecht gehuldigd. Naast een kukadobon en een gadgetpakket van de brandweer, kregen de drie helden ook nog een privérondleiding in de brandweerkazerne.

Ondanks zijn heldendaad vindt Anass, die voetbal speelt bij de U17 van Hulste Sport en in het vierde jaar STW zit van het Spes Nostra in Heule, niet dat hij een held is. Anass vindt persoonlijk dat hij gewoon zijn plicht deed. Ook Tawfik deelt deze mening, ondanks beide jongens hun eigen leven op het spel plaatsten.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier