Drie groepsexpo’s in De Tank

We zien Matthias De Wolf, Eva Dinneweth, Mathijs Goderis en Florien Allemeersch. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
We zien Matthias De Wolf, Eva Dinneweth, Mathijs Goderis en Florien Allemeersch. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Voor het eerst sinds oktober 2020 vindt er opnieuw een tentoonstelling plaats in de exporuimte van De Tank, de voormalige overheidskantoren bij het provinciaal gouvernement op de Burg.

Het grote gebouw is intussen verkocht aan een projectontwikkelaar, maar in afwachting van de afbraakwerken wordt er ruimte geboden aan jonge kunstenaars. Dit kadert binnen de werking van Het Entrepot, onder de noemer ‘De Tank’. De nieuwe expo loopt vanaf vrijdag 26 februari en is opgedeeld in drie fases. Om de twee weken stelt een curator, die ook als kunstenaar actief is, op een van de drie verdiepingen een expo met gastkunstenaars samen .

Eén voor allen, allen voor één

Van 26 februari tot 7 maart cureert Florien Allemeersch de eerste expo onder de noemer ‘één voor allen, allen voor één’. Het thema verbondenheid in eenzame tijden staat centraal. De twee expo loopt van 12 tot 28 maart en heeft kunstenaar Matthias De Wolf uit Sijsele als curator. Hij werkt rond het thema ‘duel’, meer bepaald een duel tussen kunstenaars en kunstwerken . Zo wil hij de diversiteit in De Tank aantonen.

De laatste in de rij is curator Eva Dinneweth. Van 26 maart tot 4 april wil ze alles uit deze expo puren. Ze laat elke kunstenaar drie werken tonen die je ook op drie verschillende manieren zal kunnen bekijken. ‘Drie tot de derde’ is dus haar motto. Schepen van Jeugd Mathijs Goderis, die de werking van De Tank ondersteunt, liet nog weten dat de infrastructuur nog minstens tot het einde van het jaar kan gebruikt worden als atelier- en expositieruimte .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.