Drie gerenommeerde ontwerpteams tekenen Kappaertsite in Zwevegem

Schepen Degezelle op het terrein waar zal gebouwd worden.©Geert Vanhessche
Schepen Degezelle op het terrein waar zal gebouwd worden.©Geert Vanhessche
Redactie KW

De Kappaertsite krijgt de komende jaren een eigen identiteit als creatieve onderwijs- en vrijetijdscampus. Drie ontwerpteams werden aangesteld om een voorontwerp te tekenen.

Zwevegem deed een beroep op de Vlaamse Bouwmeester via de procedure van de Open Oproep. Maar liefst 48 ontwerpteams stelden zich kandidaat om de Kappaertsite een nieuwe en frisse invulling te geven.

“Na een grondige evaluatie, op basis van de portfolio’s met referenties en de visie van de ontwerpteams op de projectoproep, kunnen drie teams aan de slag. Zij krijgen enkele maanden de tijd om een uitgebreid voorontwerp te maken voor de hele campus, alsook voor het ontwerpen van een nieuwbouw en de renovaties van twee bestaande gebouwen. Hier zullen zowel de basisschool buitengewoon onderwijs de Klim-Op, het deeltijds kunstonderwijs, de vakantiewerking en naschoolse kinderopvang hun intrek kunnen in nemen”, zegt onderwijsschepen Isabelle Degezelle.

Drie toppers

De drie ontwerpteams zijn niet van de minste. Het zijn BDR bureau uit Turijn en Carton123 uit Brussel, DmvA uit Mechelen en WERK Arkitekter uit Kopenhagen en als derde team Robbrecht en Daem Architecten uit Gent.

Eind september wordt het team gekozen die uiteindelijk de plannen mag tekenen. Tegen 1 september 2024 moet het ganse project klaar zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.