Drie genomineerden voor tiende Persprijs in Roeselare

V.l.n.r Janwillem Van Maele, Tim Boury en Veerle Boone, de drie genomineerden. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Voor de tiende keer al reikt de Roeselaarse Perskring aan de vooravond van de Batjes een Persprijs uit.

De Persprijs gaat naar een stadsgenoot of een vereniging uit Roeselare die het voorbije jaar positief in het nieuws kwam. Dat leverde drie genomineerden op. Via een online voting kunnen de lezers, luisteraars en kijkers deelnemen aan de stemming.

De eerste genomineerde is Veerle Boone uit Rumbeke. Zij bekommerde zich altijd al om het lot van vluchtelingen. “Sinds augustus zet ik me in voor de vluchtelingen die in het noorden van Frankrijk terecht komen. Eerst in Calais en later in Duinkerke. Ook in Zeebrugge wil ik mijn steentje bijdragen”, vertelt Veerle.

Culinaire topper

De tweede genomineerde komt uit de culinaire sector. Tim Boury pronkt in zijn restaurant al een hele tijd met een eerste Michelinster en zet nu nog eens een stap voorwaarts met zijn Boury 2.0. Hij ruilde zijn oorspronkelijke pand in de Diksmuidsesteenweg in voor een prachtige locatie in de Rumbeeksesteenweg.

Tot slot is er Janwillem Van Maele die een jaar geleden voor het eerst kwam piepen. Samen met enkele vrienden opende hij de pop-up zaak Pelzen in de Ardooisesteenweg. Twee maanden lang groeide de locatie uit tot de place to be voor heel wat jongeren. Met Maatwerk startten ze recent een nieuw label samen met De Spil.

Stemmen kan vanaf zondag 29 mei om 20 uur tot en met zondag 19 juni om 20 uur via de website van de Perskring.

(TD)

Info en stemmen: www.perskringroeselare.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier