Drie dienstencentra ‘3DC’ tijdelijk op één locatie in Roeselare

Op de foto zien we Bart Wenes, Nathalie Fieuw, Francis Devruyne en Johan Hellings. (foto SB) © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Drie dienstencentra van Motena, Schiervelde, De Zilverberg en De Waterdam, worden tijdelijk onder een dak samengebracht zodat bezoekers veilig en in alle comfort opnieuw kunnen genieten van de dienstverlening en nieuwe mensen kunnen leren kennen. Het gaat om de oude burelen van AZ Delta in de Schierveldestraat.

Naar aanleiding van de coronacrisis moesten ook de dienstencentra de deuren sluiten. Ondertussen kan de werking van de dienstencentra opnieuw worden opgestart, met ook de start van een nieuw cursusjaar.

Risico beperken

“Zoals steeds staat het welzijn van onze cursisten, bezoekers en medewerkers in onze werking centraal. Daarom verhuist de werking van dienstencentra Schiervelde, De Waterdam en De Zilverberg tijdelijk naar een nieuwe locatie om ervoor te zorgen dat we al onze activiteiten met respect voor voldoende afstand en hygiëne ‘coronaveilig’ kunnen organiseren”, vertelt Motena-voorzitter Bart Wenes.

“Waarom een nieuwe locatie? Deze nieuwe locatie is noodzakelijk om het risico op besmetting met Covid-19 te beperken. De werking van dienstencentra De Zilverberg en De Waterdam zijn namelijk normaal ingebed in de gebouwen van de gelijknamige woonzorgcentra. Dienstencentrum Schiervelde stelde dan weer zijn gebouwen ter beschikking van het Pluk-de-dagcentrum Sint-Henricus om ervoor te zorgen dat bezoekers van het dagverzorgingscentrum en bewoners van het woonzorgcentrum niet in contact komen met elkaar in de gebouwen van Sint-Henricus.”

AZ Delta

De nieuwe locatie voor de drie dienstencentra bevindt zich in de oude burelen van AZ Delta in de Schierveldestraat 89. Ze worden tot halfweg 2021 ter beschikking gesteld door AZ Delta. (TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier