Drie vrouwen bezorgen kwetsbare gezinnen warme kerst

Initiatiefnemers van de solidariteitsactie Wendy Vandepeene uit Lauwe, met dochter Entée, en Sofie Verkamer uit Menen. De derde dame, Aline Vandenhoek uit Kortrijk, was verontschuldigd voor de foto.©wilfried Ossieur WO
Initiatiefnemers van de solidariteitsactie Wendy Vandepeene uit Lauwe, met dochter Entée, en Sofie Verkamer uit Menen. De derde dame, Aline Vandenhoek uit Kortrijk, was verontschuldigd voor de foto.©wilfried Ossieur WO
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Solidariteit, het is een term die stevig in het DNA van postcode 8930 zit verweven. Wendy Vandepeene (32), Sofie Verkamer (39) en Aline Vandenhoeck (32) lanceerden een warme actie om het leven van de meest kwetsbaren onder ons draaglijker te maken. “Iedereen heeft recht op een beetje geluk en daar helpen we graag voor zorgen”, klinkt het bij de drie dames.

Het begon met een eenvoudig berichtje op Facebook en het groeide uit tot een actie van formaat. “Zowel Aline, Sofie als ikzelf speelden apart met het idee om iets te doen voor de feestdagen, een soort van actie”, klinkt het bij Wendy.

“Speelgoed en spullen verzamelen voor kwetsbare gezinnen, leek me wel een goed plan en het bleek dat zowel Aline als Sofie op hetzelfde idee kwamen. We besloten de krachten te bundelen en samen aan de slag te gaan, met succes.”

Geschenkentas

In geen tijd barstte het initiatief uit zijn voegen. “We kregen nagenoeg meteen respons van verschillende ondernemingen uit de streek die ons tassen, speelgoed en spullen allerlei ter beschikking stelden”, pikt Sofie in. “Via ons eigen netwerk gingen we dan op zoek naar gezinnen die het echt niet breed hebben en voor wie de feestdagen niet echt veel vreugde brengen.”

“Oorspronkelijk wilden we 16 gezinnen van een geschenkentas voorzien maar ondertussen werden het er meer dan dat. Het zijn vreemde tijden en niemand kan schuilen voor pech. Vandaag kun je het goed hebben, morgen kun je in nood zijn. Iedereen heeft recht op wat geluk en met onze actie proberen we toch wat vreugde te brengen.”

Het hart op de juiste plaats en een golf van solidariteit, het inspireerde de dames alvast om ook vooruit te denken. “Mochten we nog speelgoed overhebben, dan doneren we dat aan een goed doel”, sluit Wendy af. “De volledige actie gaf iedereen een goed gevoel waardoor we natuurlijk niet uitsluiten dat we ook in 2021 dergelijke initiatieven zullen lanceren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier