Drie dagen Zonnebatjes in Zonnebeke

De eigenlijke officiële start van de jaarlijkse Zonnebatjes in Zonnebeke werd woensdag gegeven met een receptie voor alle deelnemers en vrijwilligers in D’Oude Timmerie.

Drie dagen lang staat Zonnebeke open voor iedereen die wil genieten van spektakel, optredens en kooplust. Vrijdagavond wordt de start gegeven met een foodtruckfestival op het marktplein vanaf 18.30 uur.

Zaterdag om 17.30 uur worden de zonnebatjes bezongen met een schlagerfestival met optredens van Francois Toorré, Herbert Verhaeghe, Isabelle A en Les Copines, Laura Lynn, Swoop, Jettie Pallettie en Willy Sommers.

Op zondag verzorgt een mix van lokale handelaars en aangesloten marktkramers de jaarlijkse batjes. Verder is er ook heel wat interactief spektakel te bewonderen met een Place du Tertre, een modeshow, optredens van dansschool Dance Space, Alex en Rudy, Alains Keyboard, de Retro Fun Coverband, Kim Dejonghe en Salim Seghers.

De hoofdact dit jaar is er één voor durvers: jongleren op een reuzewiel. Ook stuntmannen nemen er aan deel. Voor kinderen is er ook heel wat animatie voorzien met circusanimatie, ponyritjes, springkastelen en elektrische quads. Het aangeraden om met de fiets te komen, want bij foutparkeren wordt onverbiddelijk opgetreden door de lokale politie.

(ZB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.