https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drie dagen Krottegem Festival moet gemiste zomer goed maken in Roeselare

Pablo Honey speelt op de eerste dag van Krottegem Festival. (foto Cathy Verhulst) © Marc De Laet
Thomas Dubois

Van 10 tot 12 september vindt Krottegem Festival plaats. Een festival op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt met heel veel lokaal talent, maar ook Rick De Leeuw komt langs met zijn band.

“Met Krottegem Festival krijgen Krottegem, maar bij uitbreiding ook Roeselare en de brede regio een volwaardig alternatief voor de ook dit jaar wegens corona geannuleerde Krottegemse Feesten”, vertelt Frank Wauters. De Krottegemse Ransels vzw, Inval vzw, De Andere Steenweg en Breda Jazz, zullen tijdens het weekend van 10,11en 12 september het Onze-Lieve-Vrouweplein omtoveren tot een gezellig plein vol ambiance, sfeer en muziek! Toegang is gratis.

Vrijdag 10 september

Op vrijdag 10 september neemt Inval vzw het programma voor hun rekening. Inval vzw heeft ervoor gekozen om 3 bands te plaatsen die een connectie hebben met Roeselare.

RatRace Rejects

RatRace Rejects is een 3-koppige Punk Rock / Skatepunk Band uit Roeselare. De band zou haar eerste optreden geven op vrijdag 13 maart 2020, op de vooravond van de eerste lockdown. Ze krijgen nu eindelijk een herkansing op Krottegem Festival!

Bandleden: Anwar Ladlani (bas en zang), Thijs Hoedt (gitaar) en Michaël Dupon (drum).

Pablo Honey

Een tributeproject, maar dan wel eentje voorzien van een stevig paar ballen én met een ‘larger than life’-attitude. Hier droomden Jan en Jason – beiden actief bij de Belgische metalformatie King Hiss – al even van om hun muzikale horizonten te verruimen. Beide heren delen een gemeenschappelijke liefde voor potige gitaarmuziek en al snel kwamen ze tot de vaststelling dat de jaren negentig een karrenvracht epische bands en platen baarden. Niet toevallig de muziek die hun tienerjaren kleurde. Hun aandacht ging in het bijzonder uit naar de grungeperiode waarin bands zoals Alice in Chains, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Nirvana en Soundgarden de plak zwaaiden. Het duo, ondertussen uitgebreid met Hanne Vandekerckhove en Guillaume Lamont, wist met hun enthousiasme geen blijf en de spreekwoordelijke gaspedaal werd al snel tegen de vloer gestampt.

De mayonaise pakte en er werd naarstig getimmerd aan een bom van een liveset. Het quartet mikt erop om het unieke festivalgevoel van de jaren negentig nieuw leven in te blazen.

Haal je combats en flanellen houthakkershemd uit de kast en laat je uit je sokken blazen!

The Idiots 2.0

IDIOTS 2.0 est arrivé: terwijl ze dat kolderieke uitroepteken uit de groepsnaam gooiden, werd een nieuwe drummer in de armen gesloten én is er een derde plaat op til, ‘IDIOTS III’, opgedeeld in twee ep’s.

‘Spring’ kwam eind februari 2020 uit; ‘Fall’ kwam – je raadt het – uit in de herfst 2020. ‘Lipstick glamgirl’ zette als eerste single treffend de toon van waarvoor het viertal anno 2021 nog altijd staat:

no-nonsense rock-’n-roll die rondhost binnen al wat slim, catchy, gebald én groovy aanvoelt. En met zowel David Bowie als Franz Ferdinand als duidelijke geestelijke vaders, lijkt deze track meteen óók dansvloervoer!

De Idiots! sluiten de eerste dag af!

Zaterdag 11 september

Krottegemse Ransels vzw heeft een gevarieerd programma samengesteld met eerst aandacht voor lokaal talent en dan twee bovenlokale bands. In ieder geval 5 acts die garant staan voor stomende ambiance!

Viktor Puype & TGBITW

Viktor Puype & TGBITW is een 6-koppig Rock ’n roll ensemble. In het voorjaar van 2021 brachten ze hun eerste langspeelplaat ‘Lake Louise’ uit. De band brengt een stevige set die voornamelijk bestaat uit eigen nummers, wat niet wil zeggen dat er geen ruimte is voor een cover van een iconisch nummer uit de gouden jaren van de rockmuziek.

Met Arne Demets aan gitaar, Emiel Puype op het orgel, Anthony Windels aan de bas, Hendrik Deneir aan piano en Arne Stroobant aan drums belooft V.P. een knaller van een show waarin hij zijn publiek meeneemt op een reis naar ‘Lake Louise’!

BaSSCaTSxL

BaSSCaTS xL is een Izegemse coverband met liefde voor muziek.

Rock en popnummers waar je onmogelijk stil kan blijven bij staan. Zeker geen automatische pilootoptredens, maar ze spelen op gevoel en met enorm veel plezier. Ze stralen dat dan ook uit naar het publiek.

Nummers van Admiral Freebee, Avicii, Arcade Fire, Golden Earring, ZZ Top, Foo Fighters, U2 … zorgen ervoor dat ze telkens de boel op stelten zetten. Ambiance, fuiftoestanden en dynamiek gegarandeerd!

Bezetting: Drum: Wim zang en gitaar: Hendrik Bas: Jerry Zang en gitaar: Marnix Blazers: Michiel, Tom, Stijn en Koenraad

The Gambits

The Gambits zijn een rockabilly coverband uit Harelbeke/Kortrijk, West-Vlaanderen. Sinds 2013 brengen zij iedereen aan het dansen!

Hun gevarieerde playlist is een verzameling van alle beste rockabilly, country en rock’n’roll klassiekers. We hebben het dan natuurlijk over Johnny Cash, Elvis Presley, The Beatles, Jerry Lee Lewis, Bill Haley, Eddie Cochran, Stray Cats… De ene hit na de andere passeert de revue, nummers die ongetwijfeld voor sfeer en ambiance zorgen! Put on your dancing shoes.

Rick De Leeuw & Band

Tijd lijkt geen vat te hebben op Rick de Leeuw. Nog altijd speelt hij in Nederland en België de spijkers uit de planken met dezelfde tomeloze energie als waarmee hij in de jaren negentig de Tröckener Kecks aanvoerde. Aangemoedigd door de enthousiaste ontvangst van zijn cd ‘Zonder Omweg’ (2019) en de daaropvolgende succesvolle tournee, brengt hij sinds het voorjaar van 2020 een verrassende reeks sterke radio-singles uit. Bevlogen en nieuwsgierig verkent hij daarop nieuwe wegen en toont aan zowel muzikaal als tekstueel onverminderd relevant te zijn.

Omringd door een vijfkoppige band, die een mooie mix vormt van artistieke durf, muzikale bagage en jeugdige bravoure, brengt hij dit najaar op het podium het beste uit meer dan dertig jaar in de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek.

Want voor De Leeuw is het is nooit echt nooit, voor hem is het altijd nu.

Rick de Leeuw (zang), Axl Peleman (bas), Jens Roelandt (drums), Jan Hautekiet (toetsen), Manu Huylebroeck (gitaar) en Roeland Vandemoortele(gitaar)

El Bandido XXL

Will Tura Tribute Band

Een ode aan de voice van Veurne!

11 gepassioneerde muzikanten besloten hun krachten te bundelen en zich toe te spitsen op het rijke oeuvre van Will Tura, Vlaanderens grootste. Ze nemen het publiek mee op een muzikale reis doorheen Turaland en proberen de nummers van de Voice van Veurne met veel respect en liefde voor muziek te brengen. Met één van zijn grootste hits, El Bandido, was de keuze voor de groepsnaam snel gemaakt. Meer dan anderhalf uur lang een eerbetoon aan één van onze allergrootsten.

El Bandido bestaat uit Dries Uyttenhove (zang), Jeffrey Dael (bas), Hélène Deklerck (drums), Andy Putman (gitaar/zang), Jurgen Demeyere (gitaar/zang), Jasper Snoeck (toetsen).

Deze bezetting wordt aangevuld voor de El Bandido XXL uitvoering met Dave Dewachtere (trombone), Bart Coppé (trompet), Pieterjan Platteeuw (trompet), Annelies Catteeuw (sax) en Liam Love (percussie).

Zondag 12 september

Breda Jazz kiest voor de laatste dag van Krottegem Festival voor blues in de ruime zin van het woord.

Patt Mayeu & Son

Patt Mayeu is een gepassioneerd bluesveteraan.

Hij speelt, samen met zijn zoon, de echte authentieke akoestische blues uit de Mississippi-Delta. Patt Mayeu & Son is een uniek muzikaal blues-duo, dat je naar de roots van de blues brengt!

Toen Arno Patt Mayeu live op Radio1 hoorde, was hij danig onder de indruk en reageerde hij: “A star is born”.

Bacon & Eggs with special guest Arne

Bacon & Eggs is de nieuwe band rond bluesgrootheid Marcell Trioen. Ze verspreiden het aanstekelijke Blues, Funky Groove and Rock virus! Iedereen raakt besmet door deze mix, gecombineerd met een enorme dosis fun op het podium!

Marcell den Dertiende (gitaar/vocal), Gene Wild (bass), Dje Feys (drums) en special guest Arne from Roeselare!

Appelblauwzjigroen

Stomende bluesrockband met roots in Ingelmunster, die stomende blues brengt in onversneden West-Vlaams. Uniek met een vrolijke insteek!

Appelblauwzjigroen bestaat uit 5 ervaren blues muzikanten die hun liefde voor de bluesrock en het spekkig West-Vlaams gecombineerd hebben in een band die garant staat voor vette ambiance op het podium!

Musiczine.net (na festival LABADOUX Ingelmunster) : “Blij dat we dit niet gemist hebben! De teksten waren grappig (en iedereen verstond alles!), de muziek was snedig en de frontman stal de show met zijn mondharmonica.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.