Drie dagen feest met stadsfestival Harelbeke

Gino Vandeputte, Ludo Ostijn, Ronny Verheye, Hilde Debrabandere, Cleve Mahieu, Claude Baert,Didier Windels, Colin Casier, Dirk Goethals, Patrick Huyusentruyt, Yvan Vandeputte en Lode Deconinck. (foto LOO) © LUDO;-OSTIJN
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De vele activiteiten tijdens het Harelbeekse feestweekend zijn vanaf dit jaar gebundeld onder de noemer ‘Stadsfestival Harelbeke’. Op 17, 18 en 19 september kan je op heel wat locaties terecht voor diverse activiteiten en optredens. Tezelfdertijd wordt de Nieuwe Markt officieel geopend.

Corona heeft het geduld van iedereen op de proef gesteld. Ook het Stedelijk Feestcomité kon niets organiseren, maar de leden bleven niet bij de pakken zitten. Een eerste aanzet kwam er in juli en augustus met Harelbeke Zomert op het Stationsplein. Nu wordt De Nieuwe Markt op 17, 18 en 19 september het toneel voor de ‘septemberkermis’ zoals veel Harelbekenaren het graag benoemen.

Nieuwe naam, bestaande formule

De feesten zijn dus terug van weggeweest, zij het vanaf nu onder de naam Stadsfestival Harelbeke. De naam is veranderd, de ingrediënten niet: braderie, wandelconcerten, straatanimatie, kermis, beren- en snoepworp, optredens en vuurwerk. Dit in een samenwerking van de stad Harelbeke, het feestcomité en de stadsdiensten met lokale handelaars en verenigingen.

Een groot deel van de festiviteiten heeft plaats op het vernieuwde marktplein dat op 18 september om 20.30 uur officieel geopend wordt, gevolgd door de inhuldiging van het standbeeld Liederik en de gerenoveerde historische pomp. Het officiële gedeelte wordt om 21 uur afgesloten met vuurwerk langs de vernieuwde Leieboorden.

Sandra Kim & Band

Voorafgaand aan het officiële gedeelte zijn er op het marktplein optredens van Jaap & Pommelien, Camille #LikeMe en Ilsen & Verhulst. Na het vuurwerk wordt de avond verdergezet met Bonzai Allstars, DJ Live Act, Partyflock en dj Dimmy. Op zondag speelt het Jazz Ensemble Vooruit met solist en dirigent Adjudant Majoor kapelmeester Bjorn Verschoore, een aperitiefconcert. In de late namiddag mag Sandra Kim & Band de muzikale spits afbijten gevolgd door dj Sjonnie Oaverechts en Turbo (a)live Band.

“We zijn zeer tevreden dat we eindelijk opnieuw de feesten kunnen organiseren zoals we die al jaren kennen: ambiance en sfeer brengen voor de hele bevolking. We zijn ook tevreden dat we toch nog enkele grote namen konden strikken op korte tijd”, zeggen voorzitter Claude Baert en ondervoorzitter van het comité Ludo Ostijn, die nog meegeven dat de bezoekers een Covid Safe Ticket nodig hebben.

Tweeklank

Niet enkel het marktplein dient als locatie voor de festiviteiten. Zo is er op vrijdag een Prébraderie De Florre in het Stadspark Peter Benoit en Friday Freeday in de Stationsstraat. Op zaterdag is er rommelmarkt in wijk ’t Ooste, een motorrit voor kinderen in de Stationsstraat en Allez Chantez in het Stadspark. De Schipstraat is voorbehouden voor de twee podia van Rat Rock. Op zondag kan je een ontbijt nuttigen in het Stadspark en er later genieten van het Wereldfeest ‘Ol Tegoare’. In de Stationsstraat is er een tentoonstelling van oldtimers en caféracers.

Op 18 september brengt Tweeklank opkomende hiphopartiesten naar hun podium. Tweeklank is een concertwerking onder de vleugels van cultureel centrum Het Spoor waarbij jonge Harelbeekse muziekliefhebbers jaarlijks een aantal concerten voor staand publiek organiseren. Telkens wordt een muziekclubsfeer opgezocht waarbij kwaliteit voorop staat en nichegenres niet worden geschuwd. De optredende gasten zijn K1D & Peet. Tweeklank heeft plaats op de binnenkoer van Jeugdhuis De Salamander.

Voor de toeschouwers is een Covid Safe Ticket nodig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier