Drie broers samen op het podium met More News From Nowhere

Sinds een klein jaar bundelen de broers Thibo, David en Anthony Vanderroost hun muzikale krachten in de indierock en -popgroep More News From Nowhere. Net voor de jaarwisseling mocht de Rekkemse groep een podiumsessie spelen in cc De Steiger.

De gebroeders Vanderroost musiceren samen. We zien v.l.n.r. David, Anthony en Thibo in hun repeitieruimte. (Foto WO)©wilfried Ossieur
De gebroeders Vanderroost musiceren samen. We zien v.l.n.r. David, Anthony en Thibo in hun repeitieruimte. (Foto WO)©wilfried Ossieur

De broers zijn met More News From Nowhere niet aan hun proefstuk toe. David en Anthony spelen samen bij de garagerockband Triple A, terwijl Thibo met de postrockgroep Pilgrimage in de weer is.

“More News From Nowhere was aanvankelijk een soloproject van mij”, vertelt Thibo Vanderroost, die inspiratie voor de mysterieus klinkende naam vond in een song van Nick Cave. “Maar na enkele jamsessies met David en Anthony beslisten we een klein jaar geleden om samen verder te gaan.”

David (24) op de elektrische gitaar verzorgt de backing vocals, Anthony (26) is de drummer en Thibo (20) neemt als singer-songwriter de zang en de akoestische gitaar voor zijn rekening. “Ik zorg voor de basis van onze songs, en die werken we dan samen verder uit”, zegt de jongste van het trio. “Onze inspiratiebronnen zijn Douglas Firs, The Bony King of Nowhere en internationale artiesten als Jeff Buckley en Nick Cave.”

Steigersessies

“Door de coronacrisis beperken we ons nu tot repeteren. We hebben één groot voordeel: als broers zitten we in dezelfde bubbel. Deze zomer konden we gelukkig enkele keren optreden: op Open Kiosk in Veurne, in jeugdclub Ten Goudberge in Wevelgem, in café de Living in Lauwe… We kijken ernaar uit om, zodra het weer mag, opnieuw op te treden”, aldus Thibo die muziekmanagement studeert in Hasselt.

Dankzij De Steigersessies kan ook het grote publiek de muziek van More News From Nowhere ontdekken op de Facebookpagina van cc De Steiger. De podiumsessie van eind december in de theaterzaal van het cultureel centrum werd gefilmd door het productiehuis Chemisch Circus uit Kortrijk.

“Voor ons was die professionele omkadering een toffe ervaring”, blikt Thibo tevreden terug. “De sessie resulteerde in twee clips. Side by Side staat reeds online en binnenkort komt daar nog een tweede nummer bij.”

“Het voelde wat onwennig aan om te spelen voor een lege theaterzaal. We willen er ooit opnieuw op het podium staan, maar dan wel voor een volle zaal…” (Carlos Berghman)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.