Drie brandweermannen van brandweerzone Westhoek post Lo-Reninge zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een interventie voor stormschade. Ze kregen een stuk boom op zich terwijl ze een eerder opgevallen boom aan het verzagen waren.

Het incident gebeurde vrijdagavond rond 20 uur in de Klarewal in Alveringem. Daar kraakte een grote boom af onder het geweld van de rukwinden van storm Odette. De grote boom versperde de gans weg. De brandweer werd opgeroepen om die te verwijderen maar daarbij liep het fout. "Tijdens het verzagen van de omgevallen boom kraakte een nieuw stuk boom af en kwam op de brandweermannen terecht", zegt woordvoerder Kristof Louagie van zone Westhoek.

"De bevelvoerder heeft onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd en de eerste zorgen toegediend. Twee brandweermannen raakten lichtgewond en moesten niet naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zij kregen verzorging ter plaatse. Een derde brandweerman raakte ernstiger gewond en moest meteen worden overgebracht naar het AZ west ziekenhuis in Veurne voor verdere verzorging. De Hulpverleningszone hecht grote waarde aan de veiligheid. Steeds worden er maatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen. Het personeel is goed opgeleid en neemt steeds alle voorzieningen om te zorgen voor een veilige omgeving."

De brandweerzone Westhoek betreurt ten zeerste dat dit ongeval kon gebeuren en zegt dat het alle getroffen personen een spoedig herstel wenst.

(JH)

Drie brandweermannen van brandweerzone Westhoek post Lo-Reninge zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een interventie voor stormschade. Ze kregen een stuk boom op zich terwijl ze een eerder opgevallen boom aan het verzagen waren. Het incident gebeurde vrijdagavond rond 20 uur in de Klarewal in Alveringem. Daar kraakte een grote boom af onder het geweld van de rukwinden van storm Odette. De grote boom versperde de gans weg. De brandweer werd opgeroepen om die te verwijderen maar daarbij liep het fout. "Tijdens het verzagen van de omgevallen boom kraakte een nieuw stuk boom af en kwam op de brandweermannen terecht", zegt woordvoerder Kristof Louagie van zone Westhoek."De bevelvoerder heeft onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd en de eerste zorgen toegediend. Twee brandweermannen raakten lichtgewond en moesten niet naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zij kregen verzorging ter plaatse. Een derde brandweerman raakte ernstiger gewond en moest meteen worden overgebracht naar het AZ west ziekenhuis in Veurne voor verdere verzorging. De Hulpverleningszone hecht grote waarde aan de veiligheid. Steeds worden er maatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen. Het personeel is goed opgeleid en neemt steeds alle voorzieningen om te zorgen voor een veilige omgeving."De brandweerzone Westhoek betreurt ten zeerste dat dit ongeval kon gebeuren en zegt dat het alle getroffen personen een spoedig herstel wenst. (JH)