Frank Vanneuville, algemeen directeur van de Zorggroep Houtland uit Koekelare - met naast Ter Remberthove ook het bekende woonzorgcentrum Meunyckenhof - beklemtoont dat er geen enkele reden tot paniek is. "De quarantaine van de drie bewoners is preventief", zegt hij. "Intussen vragen we de familie van wie een flat in het complex heeft, om het bezoek zoveel mogelijk te beperken. Iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken."

Geen bewijs van coronabesmetting

Ter Remberthove bevindt zich op de hoek van de Oostendestraat met de Noordlaan. De 34 ruime en mooie serviceflats werden vanaf 1995 gebouwd in opdracht van de vzw Gezondheids- en Bejaardenzorg van het Houtland en in 1998 geopend. Sinds 2016 zijn ze opgewaardeerd tot assistentiewoningen. Begin 2019 heeft de genoemde vzw met het woonzorgcentrum Meunyckenhof uit Koekelare een hechte samenwerking opgestart voor het operationele, technische en logistieke beheer van het complex.

"Eén bewoner van Ter Remberthove heeft contact gehad met iemand van buitenaf die door het coronavirus besmet zou kunnen zijn", verduidelijkt directeur Vanneuville. "Dus hebben we die bewoner uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Ook twee andere bewoners, die met de eerstgenoemde bewoner contact hebben gehad, zitten preventief in quarantaine. Maar van een bewezen coronabesmetting is er momenteel totaal geen sprake en hopelijk blijft dat ook zo. Het gerucht als zou dat het geval zijn, klopt dus niet. We blijven uiteraard op onze hoede en nemen onze verantwoordelijkheid."

De overige bewoners mogen hun flat verlaten en zitten dus niet in sociaal isolement. Maar er wordt gevraagd om ook aan hen maar beperkt bezoek te brengen. "We dienen alle noodzakelijke maatregelen te treffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan", aldus nog Frank Vanneuville.

Frank Vanneuville, algemeen directeur van de Zorggroep Houtland uit Koekelare - met naast Ter Remberthove ook het bekende woonzorgcentrum Meunyckenhof - beklemtoont dat er geen enkele reden tot paniek is. "De quarantaine van de drie bewoners is preventief", zegt hij. "Intussen vragen we de familie van wie een flat in het complex heeft, om het bezoek zoveel mogelijk te beperken. Iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken."Ter Remberthove bevindt zich op de hoek van de Oostendestraat met de Noordlaan. De 34 ruime en mooie serviceflats werden vanaf 1995 gebouwd in opdracht van de vzw Gezondheids- en Bejaardenzorg van het Houtland en in 1998 geopend. Sinds 2016 zijn ze opgewaardeerd tot assistentiewoningen. Begin 2019 heeft de genoemde vzw met het woonzorgcentrum Meunyckenhof uit Koekelare een hechte samenwerking opgestart voor het operationele, technische en logistieke beheer van het complex."Eén bewoner van Ter Remberthove heeft contact gehad met iemand van buitenaf die door het coronavirus besmet zou kunnen zijn", verduidelijkt directeur Vanneuville. "Dus hebben we die bewoner uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Ook twee andere bewoners, die met de eerstgenoemde bewoner contact hebben gehad, zitten preventief in quarantaine. Maar van een bewezen coronabesmetting is er momenteel totaal geen sprake en hopelijk blijft dat ook zo. Het gerucht als zou dat het geval zijn, klopt dus niet. We blijven uiteraard op onze hoede en nemen onze verantwoordelijkheid."De overige bewoners mogen hun flat verlaten en zitten dus niet in sociaal isolement. Maar er wordt gevraagd om ook aan hen maar beperkt bezoek te brengen. "We dienen alle noodzakelijke maatregelen te treffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan", aldus nog Frank Vanneuville.