Drie bewoners opvangcentrum Rode Kruis in Wingene besmet met corona

De zieke bewoners verblijven nu in de aparte vleugel van het centrum. © Nele
Redactie KW

In het opvangcentrum van het Rode Kruis langs de Boskapeldreef zijn er drie bewoners besmet met het coronavirus. De noodprocedure was grondig voorbereid en is onmiddellijk geactiveerd. De zieke bewoners verblijven nu in de aparte vleugel van het centrum.

Het opvangcentrum van Wingene werd in het jaar 2000 geopend. Naast het hoofdgebouw zijn er vier afzonderlijke paviljoenen die elk een eigen leefentiteit vormen. Het opvangcentrum vangt families, alleenstaanden en niet-begeleide vreemdelingen op en is gelegen langs de Boskapeldreef in Wingene. Sinds de start van de coronacrisis is de gemeente in nauw overleg met het Rode Kruis Vlaanderen over de situatie in het opvangcentrum.

Verschillende maatregelen werden genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De gemeente was vragende partij om bijkomende preventieve maatregelen te nemen. In overleg met het Rode Kruis Vlaanderen werden de maatregelen al weken doorgevoerd. De bewoners verplaatsten zich niet naar winkels in de buurt om inkopen te doen. Als vervanging werden er voedselpakketten uitgedeeld. Daarnaast werden er geen bezoekers meer toegelaten en mogen de bewoners het opvangcentrum enkel tussen 7 uur en 22 uur verlaten. Ze kregen de opdracht om de strenge maatregelen strikt op te volgen.

In quarantaine

Nu er drie besmettingen zijn vastgesteld, schakelt het Rode Kruis Vlaanderen nog een versnelling hoger. Besmette bewoners worden samen met eventuele gezinsleden in quarantaine geplaatst in een isolatievleugel van het gebouw. Rode Kruis Vlaanderen creëerde deze aparte ruimte zodat zieke bewoners apart opgevangen en verzorgd kunnen worden. De organisatie voorziet ook nog in een extra sanitaire unit op het terrein zodat ook het gebruik hiervan gescheiden van de andere bewoners kan verlopen. “We zien bereidwilligheid bij de bewoners om de regels strikt te volgen”, verduidelijkt burgemeester Hendrik Verkest.

“Uiteraard blijven we de situatie op de voet volgen en vragen we bijsturing aan het Rode Kruis Vlaanderen indien nodig. Ook voor het personeel in het opvangcentrum is de huidige situatie niet evident. We danken de medewerkers voor hun inzet om iedereen te informeren over de gevaren van het virus.” (Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier