Drie baby’s, twee zussen, een dagje verschil: “Zelfs geslacht niet verklapt aan elkaar”

(foto BC)
(foto BC)
Redactie KW

Drie baby’s ‘kopen’ met een dagje verschil? De zussen Céline (31) en Delphine (29) Verschaeve kunnen dat. Delphine beviel op 22 februari van zoontje Remi, Celine een dag later van Thibo en Arthur. “We hebben elkaar niet gezien in levende lijve met onze dikke buik. We hadden zeven weken verplichte platte rust in een ander ziekenhuis.”

Céline (31) en Delphine (29) Verschaeve groeiden op in Noordschote. Céline woont ondertussen met Stijn Devlamynck en hun drie kinderen Lotte, Thibo en Arthur langs de Klerkenstraat in Zarren. Delphine en Yannick Van Laethem wonen met zoontje Remi langs de Bovekerkestraat in Koekelare.

Toen Delphine afgelopen zomer vertelde dat ze zwanger was, wist Céline al dat zij ook zwanger was. Maar het was toen nog te pril om het ook te vertellen. Delphine was uitgerekend voor 3 maart, Céline voor 4 april. Uiteindelijk zijn de zussen bevallen op respectievelijk 22 en 23 februari. Delphine in de kraamkliniek van het AZ Delta in Rumbeke, Céline in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper.

Weken platte rust

“Onze zwangerschap verliep redelijk parallel. We zijn niet alleen zo kort na elkaar bevallen, we moesten ook zeven weken verplicht platte rust nemen in het ziekenhuis omdat er een kans was op vroeggeboorte. Ik mocht daarna naar huis en heb daar nog vier weken verder kunnen rusten, Céline is slechts een dagje kunnen thuisblijven na haar verblijf in het ziekenhuis”, begint Delphine die werkt als export manager bij biscuiterie Jules Destrooper in de vestiging in Ruddervoorde. Céline is dossierbeheerder bij Decoutere & Partners in Diksmuide.

Delphine bracht de feestdagen door in het ziekenhuis, Céline werd net erna opgenomen. Door het coronavirus mochten ze die hele periode trouwens enkel bezoek krijgen van hun partner en Céline ook van dochtertje Lotte.

“Natuurlijk is dat niet fijn, maar je weet waarom en je moet je daar bij neerleggen. De gezondheid van je kind, of in mijn geval van je kinderen, is het belangrijkste en daarom ga je ervoor zonder klagen. Iedere extra dag, was een dag gewonnen. We hebben geluk dat onze mannen konden rekenen op de hulp van hun en onze ouders en van vrienden. Lotte moest ook net in die periode starten op school. Maar kijk, het is ook gelukt”, vervolgt Céline die nu mama is van drie kinderen.

“Het is een grote stap van één naar drie kinderen, maar onze ouders hebben er ook ineens drie kleinkinderen bij”, lacht ze.

Veel contact

Doordat ze allebei in het ziekenhuis lagen om platte rust te nemen, hebben Delphine en Céline elkaar niet meer gezien in levende lijve met een dikke buik. “We hebben elkaar dus nog nooit op ons dikst gezien. ( lach) Maar we hebben wel veel contact gehad.”

“Als je moet rusten, kun je niet veel meer doen dan kruiswoordraadsels oplossen, series bekijken, lezen en telefoneren. Voor dat laatste namen we voldoende onze tijd. Je kunt elkaar steunen, want je maakt hetzelfde mee. Langs deze weg willen we ook eens het ziekenhuispersoneel bedanken voor de goede zorgen. Céline verbleef in Brugge en ik in Rumbeke.”

Drie jongensnamen

Of ze de namen aan elkaar verklapt hebben? “Neen, zelfs het geslacht niet! Maar we hebben wel eens gepolst met letters uit de namen, zodat we toch zeker niet dezelfde namen zouden kiezen. Ik heb ook woord gehouden aan Delphine. Ik had haar op voorhand gezegd: eerst is het aan jou om te bevallen, daarna aan mij. En zo is het ook gegaan.”

Ondertussen zijn de zussen goed gesetteld thuis met hun uitgebreide gezin. “We kunnen langzaamaan weer wat meer bewegen. Na al die weken plat liggen was dat wel nodig. Onze conditie was zo goed als weg.”

“Het was geen evidente zwangerschap, maar we zijn blij dat onze zoontjes gezond op de wereld zijn. Nu kunnen we genieten!”

(BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.