Drie 101-jarigen op een rij: oktober is feestmaand in Sint-Vincentius

Op 12 oktober viert Simonne Libbrecht haar 101ste verjaardag. (foto MT)
Redactie KW

Simonne Libbrecht, Marie Dumont en Ivonna Debrauwere mogen deze maand 101 kaarsjes uitblazen. Simonne deed dit al op 12 oktober, Marie en Ivonna zijn respectievelijk op 21 en 27 oktober jarig. Ze zijn niet de enige eeuwelingen in het wzc, want ook Mariette Supply mocht in juni al 100 kaarsjes uitblazen.

De feestelijkheden zullen dit jaar ongetwijfeld anders verlopen dan vorig jaar. Toen werden de drie eeuwelingen gehuldigd door het Avelgemse gemeentebestuur om daarna de verjaardag goed te vieren met vrienden en familie. Marie en Ivonna zullen dit keer zonder Simonne moeten toosten, want zij huist op een andere afdeling en de afdelingen mogen door de coronamaatregelen niet met elkaar gemengd worden. Daarom zullen de dames het nu elk in een beperkte kring vieren.

Dit jaar zullen ze dus met iets minder toeters en bellen feesten, maar de verjaardag zal nog altijd goed gevierd worden. “Mijn zoon en schoondochter zullen langskomen en ook de lieve verzorgers zullen zoals gewoonlijk ook wel iets kleins voorzien. Ik word hier dus prima verzorgd”, vertelt een glimlachende Simonne.

Simonne woont al sinds 2016 in Sint-Vincentius en voelt zich daar dan ook heel goed.

Ook Ivonna Debrauwere en Marie Dumont blazen 101 kaarsjes uit. (foto MT)
Ook Ivonna Debrauwere en Marie Dumont blazen 101 kaarsjes uit. (foto MT)

“Ik woonde in Avelgem dicht bij de grens met Heestert en wou niet dat iemand mij thuis kwam verzorgen. Daarom besloot ik om ineens naar het woon-zorgcentrum te trekken Dat was dan ook de beste beslissing, want ik amuseer mij hier echt.” Ondanks haar indrukwekkende leeftijd doet ze nog van alles om bezig te blijven. “Ik lees nog met veel plezier boeken. Voor de rest ben ik graag bij de mensen. Ik neem vaak deel aan de activiteiten die hier plaatsvinden om mij te ontspannen. Ik zit hier echt op de juiste plek.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier