Dranouter zomersessies blijven ondanks hitte en strengere maatregelen erg populair

© EF
Redactie KW

De Dranouter Zomersessies blijven een succes ondanks de strengere coronamaatregelen. Ook de hittegolf van dit weekend kon geen roet in het eten gooien. Alle sessies waren uitverkocht. Waar eerst nog 400 bezoekers welkom waren, zijn er dat nu maar 200 meer. Onder normale omstandigheden hadden duizenden festivalgangers het festivalterrein De Voute in Heuvelland dit weekend overrompeld.

Op 6-7-8-9 augustus zou de 46ste editie van Festival Dranouter plaatsvinden. Een festival organiseren is op dit moment niet toegestaan, maar dat wil niet zeggen dat de organisatoren van Dranouter dit weekend onopgemerkt laten voorbij gaan. Tijdens het festivalweekend vinden er heel wat exclusieve Zomersessies plaats op festivalterrein De Voute in Dranouter. Zo passeerden Willem Vermandere, Portland en Flip Kowlier al de revue.

“De verstrengde coronamaatregelen van de meest recente Veiligheidsraad waren een harde noot om te kraken, maar we blijven ervoor gaan. Ons doel blijft: een veilige zomer vol live muziek aanbieden in Dranouter, voor jou en je bubbel! ” aldus Bavo van den Broeck en persverantwoordelijke Sofie Pauwels.

Tweede locatie

De organisatoren hebben hun best gedaan om alles zo correct mogelijk de laten verlopen. De festivalsite werd volledig corona-proof ingericht. Er werd eveneens een tweede locatie ingericht om de bezoekers zo ruim mogelijk te kunnen plaatsen. Een mondmasker is verplicht te dragen bij alle verplaatsingen over het terrein, bijvoorbeeld de ingang, uitgang, sanitair…

Het publiek geniet er niet minder om.
Het publiek geniet er niet minder om.© TP

Tijdens de concerten krijg je een tafel toegewezen in de concertshelter. Daar kan je samenzitten met je bubbel. Wil je met je volledige bubbel samenzitten of je bubbel(s) opsplitsen, dan kan dat ook – steeds met de nodige afstand.

Programma augustus compleet

Het programma van de Zomersessies in augustus is ondertussen volledig. Morgen (zondag) komt Novastar nog langs. Voor die sessie kan je je enkel nog op de wachtlijst laten plaatsen. Hetzelfde geldt voor het optreden van Brihang op zaterdag 15 augustus. Wie op 14, 16, 28 en 30 augustus nog een concertje wil mee pikken kan daarvoor tickets aankopen via de website van Dranouter.

Per bestelling kan je minimum twee en maximum tien tickets aankopen. Mochten de Zomersessies niet kunnen plaatsvinden, dan krijgen tickethouders automatisch hun geld teruggestort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier