Dranken Pauwels uit Heule versterkt zich met nieuwe vennoot

Louis Tydtgat (links) wordt met Dominique Vanderstraeten medevennoot van Dranken Pauwels. © GF
Redactie KW

Dominique Vanderstraeten (50) van Dranken Pauwels in de Guido Gezellelaan Heule neemt er met Louis Tydtgat (35) een nieuwe vennoot bij om samen de toekomst van het sterk gegroeide bedrijf te garanderen en verder uit te stippelen.

Lieven Pauwels stampte in 1984 de drankenhandel in Heule uit de grond. Dominique Vanderstraeten werd in 1990 als eerste medewerker aangenomen. Als goed geoliede tandem bouwden ze de zaak uit. Vooral met streekbieren werd furore gemaakt; over meer dan 50 winkels werden biermanden verkocht. Ook het segment ‘feesten’ boomde in die jaren: het leveren van dranken bij zowel particulieren als bedrijven kwam structureel op gang. De huidige shop dateert van 1999. Intussen waren er vijf medewerkers.

Zware slag

Dominique Vanderstraeten: “We groeiden snel, maar in november 2006 kregen we een rake klap door het plotselinge overlijden van Lieven Pauwels, mijn vriend en leermeester. Hij was slechts 44 jaar.”

Met de steun van de familie Pauwels kreeg Dominique de kans om de zaak voort te zetten. Door continu te investeren, had hij de ambitie de zaak nog meer op de lokale kaart plaatsen. In 2016 kreeg het bedrijf een enorme boost in de sectoren events en horeca. Dranken Pauwels werd een grote speler en ging heel wat grote evenementen bevoorraden. Het horecapark groeide aanzienlijk.

Continuïteit verzekerd

Dranken Pauwels is niet alleen het levenswerk van Lieven, maar ook dat van Dominique. “We willen de continuïteit van het bedrijf blijven verzekeren”, zegt Isabelle Plets, de echtgenote van Dominique. “Daarom wordt Louis Tydtgat medevennoot van het bedrijf. Louis is letterlijk kind aan huis bij ons. Jarenlang was hij de vaste babysitter van onze drie dochters Margaux, Camille en Babette.” Ook zijn studentenwerk deed hij bij Dranken Pauwels.

Louis Tydtgat is getrouwd met ex-Tineke van Heule Ine Huysentruyt en woont samen met zoontjes Remi en Maurice in Gullegem. De afgelopen jaren deed hij bij verscheidene bedrijven ervaring op in de aan- en verkoop. Samen met de zeven vaste medewerkers en de acht flexi-medewerkers willen Louis en Dominique de bekende drankenzaak verder uitbouwen.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier