Draconische maatregelen na 29 nieuwe besmettingen in rusthuis in Waasten

© Getty Images
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In een privérusthuis in Waasten werd een nieuwe coronacluster ontdekt. Maar liefst 29 nieuwe besmettingen werden er gedetecteerd. Volgens burgemeester Alice Leeuwerck van Komen-Waasten is de situatie onder controle en werden meteen draconische maatregelen genomen.

De uitbraak situeert zich in één vleugel van het rusthuis l’Orée du Bois op de wijk Le Gheer in Waasten, waar hoofdzakelijk ouderen van de Franse nationaliteit verblijven. De resultaten van afgenomen Covid-19 tests, toonden aan dat 23 bewoners en 6 personeelsleden positief waren op het coronavirus.

De volledige vleugel werd in quarantaine gezet en wat het personeel betreft hebben we de nodige afzonderingsmaatregelen genomen

De burgemeester bevestigt de uitbraak, maar laat ook weten dat er meteen erg ingrijpende maatregelen werden genomen. “Het gaat om positieve gevallen die allen uit dezelfde vleugel afkomstig zijn” klinkt het. “De volledige vleugel werd in quarantaine gezet en ook wat betreft het personeel hebben we de nodige afzonderingsmaatregelen genomen. De verschillende medische diensten werden in werking gezet om iedereen van goede zorgen te voorzien”.

Hoewel het gaat om een indrukwekkend aantal, relativeert de burgemeester wel de cijfers. “Het gaat hier hoofdzakelijk om asymptomatische besmettingen”, horen we. “Naar alle waarschijnlijkheid is de besmetting afkomstig van buitenaf, maar de bron vinden zal een moeilijke taak worden”.

Ook in een ander rusthuis werd één positief geval ontdekt. Ook daar werden meteen de nodige maatregelen getroffen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier