Draak beschermt haar ei bij Villa iMagina

Stijn Defoort, Wim Verdonck en Joep Derie bij de draak. (foto AN)
Stijn Defoort, Wim Verdonck en Joep Derie bij de draak. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Villa iMagina, een onderdeel van scholengroep Rhizo, sloeg de handen in elkaar met Vonck vzw voor een uniek project. Ze creëerden bij villa iMagina een sprookjes- en muziekbos voor kinderen en volwassenen met en zonder beperking.

Wie zich binnenkort op de terreinen rond Villa iMagina in de Rollegemknokstraat waagt, kan maar beter op zijn tellen letten. Een reusachtige draak bewaakt er sinds deze week namelijk haar ei. “Gelukkig eet ze geen kinderen”, lacht Stijn Defoort van Vonck vzw. “Ze is volledig gemaakt uit afgedankt hout en is voorzien van alle mogelijke materialen om muziek mee te maken. Hetzelfde geldt voor de gloednieuwe torens aan de ingang van het terrein.”

Praktijkprojecten

“Onze oorspronkelijke vraag was om een muziekhutje te creëren”, vertelt Wim Verdonck. Hij en zijn collega Joep Derie geven les bij Rhizo en staan in voor de coördinatie van Villa iMangina. “Maar we zijn uiteraard heel tevreden met dit resultaat.” Collega Joep gaat verder: “ De draak en haar jong maken deel uit van een breder project waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. We hebben bijvoorbeeld al een blotevoetenpad en ook de plannen voor het kijkpad zijn er al.”

De paden en de draak zullen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. “Onder andere onze leerlingen van jeugd- en gehandicaptenzorg en verzorging komen hier in niet-coronatijden hun praktijkprojecten uitwerken. Maar ook UGent, Howest en verschillende bedrijven vinden de weg naar Villa iMangina.” Het bos waarin de draak gebouwd werd, werd heel bewust behouden. “We hebben echt rond de bomen gewerkt. Onze vrijwilligers hebben niets gekapt, integendeel. Er werd heel wat klimop geplant. Die zal de draak uiteindelijk volledig omhelzen”, besluit een tevreden Stijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.