DR Company dansen voor bewoners Sint-Janshospitaal

Het optreden van de dansgroep vond omwille van de veiligheidsmaatregelen buiten plaats. In het Sint-Janshospitaal zijn alle residenten immers in preventieve quarantaine geplaatst.

De meisjes van DR-compagnie verrasten de bewoners van het Sint-Janshospitaal met enkele
De meisjes van DR-compagnie verrasten de bewoners van het Sint-Janshospitaal met enkele “warme” dansjes. Daarna trokken de danseresjes naar RVT Het Pardoen.© (LVW)

Een dertigtal meisjes van DR Company verraste maandagnamiddag de bewoners van het Sint-Janshospitaal met enkele hartverwarmende dansjes. Daarna trokken ze naar RVT Het Pardoen voor een gelijkaardige act. De bewoners van beide instellingen genoten met volle teugen van het dansoptreden.

Toestemming van burgemeester

Voor dit optreden had DR Company toestemming gekregen van de burgemeester, na overleg met de crisiscel. Het optreden vond omwille van de veiligheidsmaatregelen buiten plaats. In het Sint-Janshospitaal zijn alle residenten immers in preventieve quarantaine geplaatst.

“We staken enkele weken geleden de koppen bij elkaar om deze activiteit te organiseren”, vertelt Lindsay Messiaen van DRCompany. “ We vonden dat onze vereniging iets moest doen voor de bewoners van de rusthuizen die het extra moeilijk hebben tijdens deze donkere coronadagen. In navolging van enkele jeugdverenigingen en scholen die een tijdje geleden honderden wenskaarten bezorgden aan RVT Het Pardoen, wilde onze dansgroep ook iets doen voor deze doelgroep.”

Online dansles

“Het raakte ons toen we zagen hoe de bewoners zwaaiden naar onze dansende meisjes”, zegt Lindsay Messiaen nog. “Je merkt dat de bewoners nood hebben aan een lichtpuntje. En voor onze meisjes is het leuk dat ze na maanden toch eens kunnen optreden. De dansgroep met leden jonger dan 12 jaar mogen blijven les volgen, maar zonder optredens is onze dansles toch anders. Voor de +12-jarigen ligt alles stil bij DR Company. Elke week sturen onze lesgeefsters een online les door, zodat de rest van onze dansgroep niet helemaal stil blijft zitten.

In januari hadden we een kipfestijn met optredens voorzien, een leuk alternatief voor het traditionele nieuwjaarsoptreden. Voor de jongsten zou dit meteen een eerste kans zijn om op een podium te staan. Corona gooit echter roet in het eten”, aldus Lindsay Messiaen. DR Company ontstond enkele maanden geleden uit de Wervikse dansschool Rouge Clipdance en Dance Base uit Geluwe. Beide dansscholen blijven hun entiteit behouden, maar gaan verder onder een nieuwe naam. DR Company telt een 250-tal leden. Dinsdagnamiddag treedt de dansschool op voor de bewoners van RVT Ter Beke in deelgemeente Geluwe. (LVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.